MENIU CAUTĂ
13 Mar. 2018 11:15 , de Delia Chilianu

Primăria Capitalei primește de la Guvern terenul necesar pentru construirea Spitalului Metropolitan

Distribuie

Primarul Gabriela Firea a declarat, astăzi, că Guvernul va adopta o Ordonanţă de Urgenţă prin care să fie transferat terenul Societăţii Române de Televiziune (SRTv) în administrarea municipalităţii, pentru construirea Spitalului Metropolitan. Declarația a fost făcută în cadrul seminarului intitulat ”Împreună pentru dezvoltare durabilă - Dezvoltarea regiunii București-Ilfov”, organizat de Departamentul de Dezvoltare Durabilă al Secretariatului General al Guvernului.

Pe 22 februarie, consilierii generali au aprobat proiectul privind construirea Spitalului Metropolitan în nordul Capitalei. Pentru această construcție era nevoie și ca Guvernul să emită o hotărâre pentru transmiterea din domeniul public al statului și administrarea Societății Române de Televiziune (SRTv) în domeniul public al Municipiului București și administrarea CGMB a unui imobil situat în Șoseaua Pipera nr. 63-65.

Dau o veste bună locuitorilor din București și Ilfov. Ieri seara, grupul de lucru interministerial, la care am participat si eu, și-a incheiat activitatea la Guvern, iar redactatarea textului OUG a fost finalizată. Începând de astăzi, acest text va intra pe circuitul de avizare, iar până la finalul lunii acesteia va intra în ședința de Guvern, pentru aprobare. Urmeaza demararea în regim de urgență a studiului de prefezabilitate, prin intermediul căruia vom stabili foarte clar care este modalitatea de realizare a acestui Spital Metropolitan, modalitatea de achiziție publică: licitație sau concesiune, adică fonduri proprii ale Municipalității sau atragerea unei investiții private', a declarat Gabriela Firea.

Alături de coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului, László Borbély, la eveniment au mai fost prezenți prefectul Municipiului București, Adrian Petcu, prefectul județului Ilfov, Marius Ghincea și președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV/ România a pierdut un credit de 465 milioane de euro pentru o magistrală de metrou dintr-un motiv absurd

Loading...
Comentarii