Mergi direct la conținut »
Cabinet stomatologic pentru persoanele cu dizabilități, inaugurat în București. Vor fi primite și cazurile sociale
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cabinet stomatologic pentru persoanele cu dizabilități, inaugurat în București. Vor fi primite și cazurile sociale

Cabinet stomatologic pentru persoanele cu dizabilități, inaugurat în București. Vor fi primite și cazurile sociale

Primul cabinet stomatologic din Romania destinat persoanelor cu dizabilități va funcționa în București în incinta Policlinicii Sociale Baba Novac. Cabinetul va fi inaugurat de Fundatia Inovații Sociale Regina Maria.

De Mihai Niculescu,

Cabinetul stomatologic pentru persoanele cu dizabilități va fi inaugurat joi iar la deschidere sunt invitați pacienți dar și familiile acestora. Sunt așteptați și reprezentanți ai asociațiilor și fundațiilor din domeniul protecției persoanelor cu dizabilități, precum Asociatia Sf. Ana, Asociația Misericors, reprezentanți ai Consiliului Național al Dizabilității din România, se arată într-un comunicat al Fundatiei Inovatii Sociale Regina Maria.

Cabinetul stomatologic a fost dotat cu aparatură specială achiziționată cu sprijinul Kaufland Romania. Retailerul va acoperi și o parte din cheltuielile cu funcționarea acestuia. Cabinetul va furniza în mod gratuit pentru toate categoriile de persoane fără venituri și asigurări medicale, servicii stomatologice complete la înalte standarde, adaptate nevoilor fiecărui pacient, adult sau copil. Accesul pacienților cu dizabilități la serviciile cabinetului se va face in urma analizării dosarului medical și social de către o comisie interdisciplinară.

Cabinetul stomatologic a primit sprijinul financiar și din partea IWA Bucharest (International Womans Association of Bucharest) care alături de Fundația Inovații Sociale Regina Maria a organizat la sfârșitul lunii martie Bucharest Charity Fashion Show, un eveniment caritabil în sprijinul pacienților fundației.

De anul acesta am decis deschiderea unui nou departament de stomatologie în Policlinica Baba Novac, în primul rând pentru că am constatat cererea mare din acest segment și în al doilea rând pentru a întinde o mână de ajutor persoanelor cu dizabilități cărora, în general accesul la serviciile stomatologice nu le este tocmai ușor. Aici ne referim la faptul că o mare parte dintre aceste persoane au venituri mici și le este foarte complicat în a accesa un serviciu de stomatologie de calitate” a declarat Dr. Vlad Romanescu, manager medical, Policlinica Socială Baba Novac.


Citește și: Presa americană: Interzicerea avorturilor va transforma SUA în „România comunistă”. Medic român: „Pentru o femeie, orice contact sexual însemna doar panică și durere”


 

Close
Închide
  Close