Mergi direct la conținut »
Cal uriaș, montat în Piața Universității. Va fi folosit într-un spectacol cu marionete gigant
Ştiri Libertatea > Ştiri > Cal uriaș, montat în Piața Universității. Va fi folosit într-un spectacol cu marionete gigant

Cal uriaș, montat în Piața Universității. Va fi folosit într-un spectacol cu marionete gigant

De Delia Chilianu,

Cal uriaș, montat în Piața Universității. El va face parte din decorul unui spectacol organizat în cadrul B-Fit In The Street.

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-Fit In The Street se încheie cu cel mai mare spectacol de stradă românesc.

Spectacolul Harap-Alb reinterpretează faimoasa poveste a lui Ion Creangă cu ajutorul tehnologiei.

La această superproducție s-a lucrat trei luni de zile. Sunt implicați sute de constructori, costumieri, tehnicieni, muzicieni, actori și acrobati. Piesa Harap-Alb împrumută elemente din teatrul de stradă și elemente de acrobație pe care le combină cu elemente ale teatrului modern.

Marionete înalte până la 7 metri

Cu o dramatizare semnată de Adrian Batista si Peter Kerek, spectacolul de o oră și 10 minute respectă firul narativ al basmului scris de Ion Creangă, dar oferă mai multe dimensiuni poveștii originale. Personajele fantastice Păsări Lați Lungilă, Ochilă, Spânul, Gerilă și Flămânzilă prind viață în forma unor marionete gigant, înalte de patru până la șapte metri, gândite de scenografa Oana Radu.

Regizorul Adrian Batista a introdus în spectacol elemente de acrobație extrem de spectaculoase care vor reda la înălțime povestea de iubire dintre Harap-Alb și fata Împăratului Roș și scena de lupta dintre Harap-Alb și Spân. Atmosfera de basm va fi subliniată de elementul audio al spectacolului compus din muzica live, din vocea povestitorului și din dialogul dintre personaje.

Spectacolul începe la ora 22.00

Elementele fantastice ale poveștii sunt redate cu ajutorul tehnologiei, iar efectele speciale de lumină vor puncta fiecare moment important al poveștii. Muzica este compusă de Cornel Ilie și interpretată live de trupa Cobzality și de taraful Cazanoi. Efectele sonore ale spectacolului vor fi astfel realizate live din instrumente.

Harap-Alb va avea premiera sâmbătă, 4 august, de la ora 22:20, în Piața Universității, și va încheia cea de-a zecea ediție a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! cu reprezentația din 5 august, de la ora 22:20, în Piața Universității.

Programul din acest weekend al Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București îl găsiți AICI.

CITEȘTE ȘI:

Scandal „cu cântec” la Operă: Ștefan Ignat este contestat după concursul de manager

 
 
Close
Închide
  Close