Reacția lui Călin Popescu Tăriceanu vine în contextul în care Manfred Weber a declarat că este „extrem de îngrijorat de situaţia din România”.

„E regretabil că avem oameni care fac extrem de mult rău României, promovând şi propagând o serie de ştiri false. Am văzut declaraţia domnului Weber, o declaraţie pe care, cu experienţa pe care o am, vă pot spune că nu era o declaraţie spontană, ci citea de pe un prompter. Cineva, pentru că nu cunoaşte situaţia din România pe loc, i-a pregătit-o. Citea o declaraţie pur şi simplu, cu nişte fraze pe care le-am mai auzit, vânturate de unii şi de alţii, şi care nu îşi găsesc niciun fel de suport de realism, de situaţia din România”, a spus Tăriceanu, la Antena 3.

Potrivit Agerpres.ro, Tăriceanu afirmă că nu se poate vorbi despre sancţiuni împotriva României, în sensul aplicării Articolului 7.

„Ieri am fost la Bruxelles şi nimeni nici măcar nu a îndrăznit să ridice această problemă, nu în sensul că nu a îndrăznit că ar fi fost un gest de nepoliteţe faţă de mine, ci pentru că pur şi simplu acest subiect nu există. Sigur, pe 3 octombrie va avea loc o dezbatere în Parlamentul European, în care este invitat primul-ministru al României. Nu este un caz singular, nu trebuie să facem o dramă din această chestiune. Cred că este foarte bine că este invitat să vorbească, să prezinte un punct de vedere faţă de anumite preocupări care există la nivelul Parlamentului European”, a mai precizat Tăriceanu.

Mai mult, preşedintele ALDE le-a transmis oficialilor europeni că în România fenomenul corupţiei este combătut eficient.

„În România, spre deosebire de țările din Occident, nu există niciun caz de mare corupție. Recent, în Olanda, care ne dă sfaturi în privința combaterii corupției, una dintre cele mai mari bănci, ING, a fost amendată cu 900 de milioane de euro pentru spălare de bani. În Danemarca, o țară pe care cu toți o știți și unde nu poate fi bănuită existența corupției, a bătut recordul, o bancă a fost amendată cu un miliard de euro pentru spălare de bani. În Germania, grupul Volkswagen a bătut toate recordurile: zeci de miliarde de euro plătiți pentru corupția din scandalul emisiilor grupului de automobile”, a afirmat președintele Senatului, conform digi24.ro.

În replică, europarlamentarul Siegfried Mureşan a menționat că, de doi ani, toată lumea vede care este situaţia din România şi că oricine încearcă să convingă Bruxelles-ul că lucrurile stau altfel va eşua.

„Poziția Partidului Popular European și a Grupului Partidului Popular European în Parlamentul European a fost dintodeauna aceeași și anume, statul de drept, combaterea corupției și independența justiției nu sunt negociabile. Acestea trebuie respectate în fiecare stat mebru al Uniunii Europene. De doi ani de zile, toată lumea în Europa, inclusiv oameni politici din celelalte state membre ale Uniunii Europene, văd cum poporul român iese în stradă pentru apărarea valorilor europene, pentru justiție, pentru statul de drept și mai ales pentru o bună guvernare. Lumea vede acest lucru, domnul Tăriceanu a venit zilele acestea la Bruxelles încercând să convingă liderii europeni că sutele de mii de oameni care au ieșit în stradă și au cerut buna guvernare și apărarea unor valori europene greșesc, iar domnia sa care spune pe dos are dreptate. Eșuează evident cu această încercare, lumea vede de doi ani de zile ce se întâmplă în România și lumea diferențiează foarte clar între poporul român care vrea justiție, dreptate, vrea Europa și infractorul de la conducerea Camerei Deputaților și a PSD și a partenerilor săi de coaliție. Aceasta distincție între oameni, între români, între România pe de o parte și politicienii care se află la guvernare acum și vor să slăbească instituțiile statului, această distincție se face foarte clar la nivel european, oricine va încerca să convingă Uniunea Europeană că contrariul e adevărat va eșua”, a afirmat Siegfried Mureşan. 


Citește și Divorțurile „Generației de Aur”. Răducioiu, ultimul intrat în club. Pe un fost internațional, despărțirea l-a aruncat în patima băuturii


Cum a ajuns Ionuț Luțu în faliment: „Am topit 2 milioane de dolari, dormeam în Militari”
PARTENERI - GSP.RO
Cum a ajuns Ionuț Luțu în faliment: „Am topit 2 milioane de dolari, dormeam în Militari”
Descoperirea din Marea Neagră care pune România pe harta ISTORICĂ a lumii! AM REUȘIT! „Este cea mai veche din istoria omenirii”
PARTENERI - PLAYTECH
Descoperirea din Marea Neagră care pune România pe harta ISTORICĂ a lumii! AM REUȘIT! „Este cea mai veche din istoria omenirii”
Horoscop 26 septembrie 2020. Scorpionii sunt în formă și prietenii beneficiză de buna lor dispoziție
HOROSCOP
Horoscop 26 septembrie 2020. Scorpionii sunt în formă și prietenii beneficiză de buna lor dispoziție
ŞOC! Băiatul care a prevestit pandemia anunţă o nouă TRAGEDIE pentru omenire. Ce urmează să se întâmple între decembrie 2020 şi martie 2021
Telekomsport
ŞOC! Băiatul care a prevestit pandemia anunţă o nouă TRAGEDIE pentru omenire. Ce urmează să se întâmple între decembrie 2020 şi martie 2021