De Mihai Niculescu,

Angela Merkel a vorbit în cadrul unei reuniuni a tineretului democrat creștin (CDU- Uniunea Creștin Democrată), și a spus că a le permite oamenilor din medii culturale diferite să trăiască cot la cot, fără să se integreze, nu a fost o soluție care să funcționeze într-o țară care adăpostește aproximativ patru milioane de musulmani.

„Această abordare (multiculturală n.r.) a eșuat”, a afirmat Merkel la întâlnirea care a avut loc sâmbătă la Potsdam. Merkel se confruntă cu presiuni în partid pentru a adopta o linie mai dură asupra imigranților care nu manifestă disponibilitatea de a se adapta societății germane, iar comentariile sale au părut făcute ca să-i liniștească pe oponenții săi.

Ea a spus că cerințele autorităților germane la adresa imigranților au fost mult prea puține în trecut, repetând că aceștia ar trebui să învețe limba germană pentru a intra în școală și a avea oportunități pe piața muncii.

Dezbaterea asupra străinilor din Germania s-a schimbat de când fostul bancher central Thilo Sarrazin a publicat o carte prin care acuza imigranții musulmani că au determinat scăderea inteligenței societății germane. Sarrazin a fost cenzurat pentru opiniile sale și demis din Bundesbank, dar cartea sa s-a dovedit extrem de populară, iar sondajele au arătat că majoritatea germanilor au fost de acord cu argumentele sale.

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava
Recomandări

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava

 

Merkel a încercat să se adapteze celor două tabere, vorbind dur despre integrare, dar le-a spus și germanilor că trebuie să accepte că moscheile au devenit parte din peisajul lor.

Cancelarul german a mai spus că educația nemților șomeri ar trebui să aibă prioritate față de recrutarea de lucrători din străinătate, dar a admis că Germania nu ar putea fi la acest nivel fără muncitori străini calificați.

Într-un interviu din ziarul de weekend, ministrul Muncii, Ursula von der Leyen, a ridicat posibilitatea ridicării interdicțiilor pentru unii lucrători străini, cu scopul de a lupta împotriva lipsei de lucrători calificați în cea mai mare economie din Europa.

„De câțiva ani, mai mulți oameni au plecat din țara noastră decât au venit”, a spus ea pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. „Ori de câte ori este posibil, trebuie să reducem obstacolele pentru cei care clădesc viitorul”.

Camera germană de industrie și comerț (DIHK) spune că Germaniei îî lipsesc aproximativ 400.000 de lucrători calificați.

Citeşte şi:

Cum s-a desfășurat cel mai lung zbor comercial din lume. Motivul pentru care pasagerii și piloții au fost monitorizați îndeaproape în timpul celor 19 ore

Conacul în care s-a filmat ”Felix și Otilia”, pelicula după romanul lui George Călinescu, este la un pas de prăbușire. Țiți Dumitriu a fost proprietar fictiv și a vorbit pentru prima oară pe tema asta

FOTOREPORTAJ | Trei luni după tragedia de la Caracal. Peste strigătul Alexandrei s-au așternut praful și pulberea din curtea casei ororilor lui Dincă

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 3 aprilie 2020. Gemenii au momentul lor de strălucire
HOROSCOP

Horoscop 3 aprilie 2020. Gemenii au momentul lor de strălucire