„ASF a decis retragerea autorizației de funcționare a societății Carpatica Asig S.A., ca urmare a constatării stării de insolvență a societății, și promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment.Legii 503/2004 (republicată) și Legii 85/2014 (va face obiectul unui comunicat transmis separat)”, se arată în comunciatul transmis de ASF.

Șansele societății de a fi salvată erau mici în condițiile în care un raport al Deloitte, citat de Profit.ro, arată că varianta lichidării presupune costuri cu 150 de milioane de lei mai mici decât continuarea stării de rezoluție. Astfel, potrivit Deloitte, Fondul de Garantare a Asiguraților ar urma să cheltuiască în jur de 650 de milioane de lei pentru despăgubirea clienților Carpatica Asig și a terților păgubiți de aceștia. În cazul în care s-ar fi ales varianta continuării procedurii de rezoluție, costurile ar fi urcat spre 800-900 de milioane de lei, în condițiile în care FGA ar trebui să recapitalizeze din resurse proprii Carpatica Asig.

Carpatica Asig este pe locul doi din piaţă în funcţie de numărul poliţelor RCA vândute şi are 850.000 de clienţi cu diferite tipuri de asigurări. Compania este sub administrarea Fondului de Garantare a Asiguraţilor.

Carpatica Asig avea probleme încă din mai 2014, când intrase într-un program de redresare financiară. Nu a reuşit să atragă însă până în decembrie anul trecut un investitor strategic care să aducă aproape 90 de milioane de euro. Din acest motiv, la sfârșitul lunii ianuarie Autoritatea de Supraveghere Financiară a trecut controlul companiei la Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Carpatica avea o cifră de afaceri de 130 de milioane de euro pe an şi 500 de angajaţi. Falimentul Capatica Asig este al doilea cel mai mare după falimentul Astra Asigurări, companie cu afaceri de 200 de milioane de euro anual.

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare
HOROSCOP

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare