Kiturile costa intre 60 si 200 de dolari
„Este simplu, interfata simuleaza prezenta cand nu sunteti in casa, aprinde luminile pe veranda, porneste televizorul sau combina muzicala, pentru o perioada determinata de timp, inchide sau deschide storurile de la fereastra. Se programeaza usor, cu ajutorul calculatorului, dupa care functioneaza independent. Memoreaza si poate executa o succesiune de comenzi la o simpla comanda sau in anumite conditii. Memoria nu se poate sterge accidental, iar bateriile asigura integritatea datelor chiar si la caderea tensiunii de retea”.
Modulele de protectie a locuintelor par desprinse din filmele cu James Bond.
„in cazul in care o persoana neautorizata intra in locuinta, sistemul declanseaza alarma si lanseaza o avertizare sub forma de mesaj audio catre patru numere de telefon, alese de dumneavoastra. Mai mult, se poate apela telefonic unitatea centrala si se poate asculta ce se intampla in acel moment in casa, existand chiar si posibilitatea de a inregistra in timp real desfasurarea incidentului”, explica Alexandru Galceava.
Romanii s-au aratat destul de receptivi la tehnologia ultramoderna existenta pe piata, pretentiile lor fiind destul de mari. „Am avut un client care a dorit sa-si comande casa cu ajutorul ceasului de la mana. Din punctul nostru de vedere nu era nici un fel de problema, insa cand a auzit care vor fi costurile s-a razgandit”.
Kiturile pot fi achizitionate separat, pentru fiecare dintre ele fiind necesara o suma care variaza intre 60 de dolari si 200.