Mergi direct la conținut »
Ce calități trebuie să aibă un călău. S-au dat anunțuri de angajare în ziar
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Ce calități trebuie să aibă un călău. S-au dat anunțuri de angajare în ziar

Ce calități trebuie să aibă un călău. S-au dat anunțuri de angajare în ziar

Se caută candidați pentru funcția de...călău, în Sri Lanka, după ce ultimul practicant al acestei meserii a ieșit la pensie în anul 2014. Pedepsele cu moartea erau comutate în închisoare pe viață și de 43 de ani nu a mai fost nevoie de serviciile călăului. Însă situația s-a schimbat pentru că în Sri Lanka e campanie electorală iar președintele Maithripala Sirisena este într-o cursă pentru popularitate și vrea pedepsirea delictelor grave din țară, cum ar fi crimele, violurile ori traficul de droguri.

De Mihai Niculescu,

Anunțurile de angajare a persoanelor pentru funcția de călău au fost publicate în ziarele locale.

Candidații pentru postul de călău trebuie să fie bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani, să aibă „un caracter moral excepțional” și „tărie de caracter”, după cum se arată într-un anunț de angajare postat într-un ziar, potrivit CNN și Digi24.

Până de curând, în Sri Lanka a existat un moratoriu în ceea ce privește pedeapsa cu moartea, instituit în 1976. Deși infracțiuni precum crimele, violurile sau traficul de droguri sunt adeseori pedepsite cu moartea, sentințele au fost echivalente cu închisoarea pe viață.

Ultimul călău din Sri Lanka a ieșit la pensie în 2014 și nu executase nicio persoană cât timp a deținut funcția.

Săptămâna trecută, președintele Sirisena a anunțat că, în două luni, mai multe persoane condamnate la moarte vor fi executate. Este vorba mai ales despre cei condamnați pentru trafic de droguri. Președintele Sirisena, a cărui popularitate a scăzut în ultima vreme, se pregătește pentru alegerile prezidențiale în care va încerca să obțină un nou mandat și încearcă acum să aplice sancțiuni dure.


Citește și: Falsul medic ginecolog de la Spitalul Județean Ilfov n-a dat Capacitatea, a intrat la liceu cu media 1,68 și s-a retras din școală în clasa a IX-a! Mărturii ale pacientelor operate de ea


 

Close
Închide
  Close