Ma numesc Mariana P., am 38 de ani si sunt casatorita. Eu si sotul meu obisnuim sa comentam cele citite sau auzite. De data aceasta, nu reusim sa intelegem ce poate sa faca un necrofil, cum poate sa aiba un contact sexual cu un mort. Cei care practica asa ceva sunt oameni normali? Stiu, subiectul e morbid, insa suntem de parere ca un individ modern are libertatea de a se informa. In felul acesta se pot evita eventualele nenorociri. De aceea, va rugam sa ne lamuriti in aceasta privinta. Cu deosebita simpatie si multumiri, Mariana P. din Bucuresti.
Din punct de vedere etimologic, necrofilul este persoana care iubeste mortii. Fenomenul in cauza variaza de la simple preferinte macabre pana la contactul sexual cu un cadavru. Fetisismul funerar – pentru ca de el este vorba – presupune o inclinatie spre macabru (cimitire, morminte, lumanari, vesminte negre). In aceasta categorie se deosebesc doua grupe de perversi, care difera doar prin gradul de exprimare a particularitatii lor. Primul grup se multumeste cu o simulare. E vorba despre clientii unor prostituate specializate. Scenariul decurge cam asa: intr-un decor sinistru (cu pereti tapetati in negru, un pat acoperit cu giulgiu, lumanari etc.) fata simuleaza moartea (nu se misca si respira aproape imperceptibil), iar clientul o penetreaza. Barbatul, care se excita si-apoi consuma actul sexual intr-un astfel de decor este un dezechilibrat emotional. De asemenea, individul care practica acest tip de perversiune intra in conflict cu morala, cu respectul cuvenit mortilor.
Cei din al doilea grup bantuie prin cimitire si profaneaza morminte.
“Sunt oameni normali?”. Nu, sunt psihopati. Cei mai multi specialisti fac deosebirea intre necrofilia din fidelitate, fetisismul funerar si cel al somnului. Pe de alta parte, ceea ce Freud numeste nevroza de doliu poate sa aiba doar o legatura secundara cu necrofilia. Numai necrofilia din fidelitate poate fi inteleasa cu usurinta (atasamentul pe care partenerul ramas in viata continua sa-l aiba fata de trupul celui mort de curand). Celelalte forme de necrofilie intra in sfera patologicului.
Se intampla uneori ca prietenul meu sa nu aiba prezervativul la el si atunci facem sex neprotejat. Urmeaza zile de groaza si astept cu spaima in suflet sa apara menstruatia. Am aflat ca exista o metoda foarte noua, contraceptia retroactiva parca, ceva care impiedica sarcina. Este adevarat? Nu stiu daca am inteles prea bine, dar este vorba de o pastila care se ia imediat dupa ce ai facut sex. Cu multumiri, Veronica L. din Bacau.
Contraceptia retroactiva e cunoscuta de peste 30 de ani. Din nefericire, femeile din tara noastra au aflat ceva mai tarziu de aceasta metoda cu ajutorul careia se poate preveni o sarcina nedorita si multe dintre ele au recurs la avort. Contraceptia retroactiva e o solutie simpla si la indemana si se mai numeste pilula de a doua zi. Se poate aplica doar pana la 72 de ore de la contactul sexual neprotejat – in cazul variantei hormonale – si pana la cinci zile – daca folosesti dispozitiv intrauterin. Scopul metodei este de a impiedica fecundatia sau fixarea ovului fecundat. La unele femei apar si efecte secundare, cum ar fi greata si voma. Dar este mai usor sa te descurci cu astfel de neplaceri decat sa suporti o sarcina nedorita, nu?
Cele mai interesante scrisori ale cititorilor si raspunsurile oferite de specialista noastra,
Gabriela Dimovici