Mergi direct la conținut »
Ce pensie are Traian Băsescu. Fostul președinte a dezvăluit câți bani îi intră pe lună, după majorarea pensiilor
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ce pensie are Traian Băsescu. Fostul președinte a dezvăluit câți bani îi intră pe lună, după majorarea pensiilor

Ce pensie are Traian Băsescu. Fostul președinte a dezvăluit câți bani îi intră pe lună, după majorarea pensiilor

Fostul președinte Traian Băsescu a dezvăluit, vineri, la Timișoara, ce pensie are, după majorare, și cu cât se așteaptă să îi crească pensie, după viitoarea mărire. 

Traian Băsescu primește, pe lângă pensie, o indemnizație de 75% din salriul președintelui României, urmare a faptului că a ocupat cea mai înaltă funcție în stat. Fostul președinte a spus că nu și-a calculat pensia, după anunțul modificării punctului de pensie.

„Nu am calculat, dar pensia mea a evoluat pozitiv. Am ieșit la pensie cu 2.985 de lei, pe data de 4 noiembrie 2014. Mi s-a mărit, am ajuns la vreo 3.300 de lei acum și, dacă va mai fi o mărire vor, mai fi inca vreo câteva sute de lei, probabil vreo 300 de lei”, a declarat Traian Băsescu, potrivit Opinia Timișoarei.

Eu mai beneficiez de prevederea legală că un fost președinte primește, dar nu e pensie, un fost presedinte beneficiază de 75% din salariul președintelui, dar nu poți să știi niciodată când se supără Parlamentul taie și facilitatea asta. Așa că, baza e pensia”, a mai spus Traian Basescu.

Salariul președintelui Klaus Iohannis fiind de 18.800 de lei, atunci indemnizația lui Băsescu, de 75 la sută, este de 14.000 de lei pe lună.

Iată și cât câștigă șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Iată și cât câștigă șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu


EXCLUSIV / Fiul bărbatului mort în ”Orășelul copiilor” doarme cu poza tatălui sub pernă și plânge. Declarații tulburătoare de la tânăra care l-a ținut de mână până s-a stins din viață

 
 
Close
Închide
  Close