De Dragoș Tănase,

Potrivit sursei citate, lumea este în urmă cu eforturile sale de combatere a modificărilor climatice.

Raportul susţine că cererea primară de energie a înregistrat cea mai puternică creştere din acest deceniu în 2018, chiar dacă ritmul de creştere economică a încetinit.

China, India şi SUA au fost responsabile pentru două treimi din creşterea cu 2,9% a consumului de energie.

O creştere a consumului de energie antrenează automat o creştere a emisiilor de gaze cu efect de seră ca urmare a utilizării combustibililor fosili.

„Există un decalaj din ce în ce mai mare între necesitatea de acţiune împotriva modificărilor climatice şi progresele realizate în acest domeniu, cu o cerere de energie şi creştere a emisiilor de CO2 la cel mai înalt nivel din ultimii ani”, subliniază economistul şef al BP, Spencer Dale.

Consumul şi producţia de energie regenerabilă au crescut cu 14,5%, un nivel apropiat de recordul înregistrat în 2017, însă energiile regenerabile nu reprezintă decât o treime din producţia totală de energie.

Consumul de gaze naturale a crescut cu 5% în 2018, unul din cele mai ridicate nivele din ultimii 30 de ani.

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă
Recomandări

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă

De asemenea, consumul de cărbune a crescut cu 1,4% în timp ce producţia de cărbune a crescut cu 4,3%, pentru al doilea an consecutiv, după ce a scăzut între 2014 şi 2016.

Aproape 200 de state au promis în 2015 să adopte măsuri pentru a limita încălzirea globală la 2 şi chiar 1,5 grade Celsius.

Potrivit experţilor Organizației Națiunilor Unite ONU, citați de Agerpres, este posibil ca obiectivul privind limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius prin schimbarea modului de viaţă, a sistemelor energetice şi a reţelelor de transport.

Postul de televiziune France24 arată, într-un reportaj, că România tinde să preia rolul de groapă de gunoi a Europei Occidentale, după ce China a limitat sever introducerea în țară a deșeurilor.

Acum, România a devenit noua destinație pentru gunoaiele din Vest din cauza costurilor reduse de incinerare și a legislației foarte permisive.

Citește și:
Justiţia europeană respinge plângerea „victimelor” schimbărilor climatice

Neversea va deveni primul festival din lume alimentat cu energie eoliană

Germania a inaugurat prima autostradă electrică pentru camioane. Se vor alimenta în mers, ca trenul

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore
GSP.RO

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze
HOROSCOP

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze