Dell lansează o colecție de bijuterii, realizate din electronice reciclate

Producătorul de calculatoare Dell, al treilea din lume ca mărime, a prezentat noua generație a laptopului Dell XPS 13, dar și o colecție de bijuterii, realizate din plăci de bază reciclate. Acestea sunt realizate împreună cu Bayou with Love și sunt menite să crească gradul de conștientizare în privința mediului și a deșeurilor electronice.

Dell lanseaza la CES 2018 o linie de bijuterii realizate din plăci de bază reciclate. Acestea sunt produse împreună cu magazinul de bijuterii Bayou with Love Bijuterii Dell

Cățelușul robotic Sony AIBO face senzație

Cățelușul robotic AIBO, realizat de către grupul japonez Sony, a făcut senzație la ediția din acest an a CES. Acesta este foarte drăguț și expresiv și este dotat cu inteligență artificială. Poate fi mângâiat și răspunde la atingeri, latră, își aduce osul. Totul pentru 1.800 de dolari.

Cățelușul exprimă viziunea Sony în privința roboticii, senzorilor de înaltă calitate și a inteligenței artificiale. AIBO este doar începutul, iar aceste tehnologii Sony urmează să fie prezentate pe tot mai multe obiecte comune. Primul candidat: industria auto.

Pană de curent la cel mai mare tâg de electronice. Vizitatorii s-au grăbit să salveze cățelușii robotici Sony AIBO

Sursa foto: Sony

Roboțelul CLOi de la LG a clacat în timpul prezentării

Roboțelul CLOi de la LG a avut probleme chiar în timpul prezentării oficiale. Acesta joacă rolul de hub central al locuinței, făcând legătura cu toate electrocasnicele inteligente din casă. De asemenea, poate prezenta programul proprietarului sau poate căuta chestii pe net.

Vom plăti mai mult pentru o vacanță în Thassos, anul acesta. Creșterile de tarife anunțate de hotelierii greci
Recomandări
Vom plăti mai mult pentru o vacanță în Thassos, anul acesta. Creșterile de tarife anunțate de hotelierii greci

Dar inteligența artificială ai face din când în cand și feste. Iar CLOi, așa drăguț cum este, n-a catadicsit să răspundă la o serie de comenzi care i s-au adresat pe scenă.

Un robot LG a clacat pe scenă în timpul prezentării oficiale de la CES 2018. Roboțelul CLOi folosește inteligența artificială, este bucălat și draguț

Sursa foto: LG Electronics

Asistentul virtual Alexa de la Amazon ajunge pe Windows 10

Asistentul digital Alexa ajunge pe calculatoarele cu Windows 10. Producătorii de calculatoare Hewlett-Packard (HP), Lenovo, Asus și Acer, practic cele mai mari nume din lume, plănuiesc integrarea Alexa în sistemele acestora, atât în desktop-uri cât și pe laptopuri.

Această integrare presupune lansarea unei aplicații Alexa pentru Windows 10 undeva în această primăvară.

Pe de altă parte, această integrare este rodul cooperării între Amazon și producătorii de PC-uri. Acest lucru înseamnă că nu toate calculatoarele vor beneficia de această facilitate.

Un trib de indieni americani a dat în judecată Amazon și Microsoft. Satya Nadella, directorul general al Microsoft (stânga) și Jeff Bezos, fondatorul și directorul executiv al Amazon.com (dreapta)

Sursa foto: HEPTA

Samsung intră în industria auto și oferă componente pentru mașinile inteligente

Samsung intră în industria auto și vrea să fie furnizor de componente. Gigantul coreean a lansat o platformă pentru mașinile care se conduc singure și oferă sistemele autonome și soluții de infotainment.

Impact violent în gara din Galați, între o locomotivă și trenul la care urma să fie cuplată. Patru persoane au fost rănite. Cu ce viteză mergea locomotiva
Recomandări
Impact violent în gara din Galați, între o locomotivă și trenul la care urma să fie cuplată. Patru persoane au fost rănite. Cu ce viteză mergea locomotiva

Samsung Electronics a dezvăluit la CES un sistem de camere care include avertizare de coliziune, notificare în caz de depărtare de benzile de pe șosea și un sistem adaptiv de cruise control.

Sistemul inteligent folosește realitatea augmentată (AR) și învățarea automatizată (machine learning – n.r.). Acest a fost realizat în colaborare cu Harman.

De asemenea, Samsung a anunțat că va furniza echipamente 5G producătorilor auto interesați să își țină mașinile conectate non-stop la internet.

Samsung intră în industria auto. Gigantul a prezentat împreună cu Harman un Cockpit Digital și o platformă pentru mașinile autonome. Sistem de bord Harman

Sursa foto: Samsung

Peste 2 milioane de autoturisme BMW, Nissan și Volkswagen folosesc cipuri Intel pentru conducere autonomă

Mai bine de 2 milioane de mașini, BMW, Nissan și Volkswagen utilizează cipuri Mobileye pentru conducere autonomă, a declarat pe scena CES Brian Krzanich, directorul general al Intel.

Producătorul american de semiconductori a mai anunțat un parteneriat cu grupul auto SAIC Motor, cel mai mare din China, pentru folosirea tehnologiilor Intel.

Peste 2 milioane de mașini BMW, Nissan și Volkswagen folosesc cipurile Intel pentru conducere autonomă, realizate de către Mobileye. Standul Intel la CES 2018, cu o mașiniă BMW

Sursa foto: Intel

Lenovo și Sony vor produce ”ecrane inteligente” dotate cu Google Assistant

Sony și Lenovo vor produce ”ecrane inteligente” cu Google Assistant. De asemenea, LG Electronics și producătorul de echipamente audio JBL vor mai produce astfel de dispozitive. JBL este parte a Harman International, companie care a fost cumpărată anul trecut de către Samsung.

REPORTAJ. Un castel vechi de secole, din Ardeal, lăsat în voia sorții de beneficiarii retrocedării și de autorități: „Nu sunt fantome aici, doar sărăcie!”
Recomandări
REPORTAJ. Un castel vechi de secole, din Ardeal, lăsat în voia sorții de beneficiarii retrocedării și de autorități: „Nu sunt fantome aici, doar sărăcie!”

În fapt, este vorba de boxe inteligente dotate cu ecrane. Google spune că noile dispozitive vor permite comenzi vocale, pornirea sau schimbarea muzicii, controlul luminilor sau setarea de alarme.

Lenovo și Sony vor produce ecrane inteligente dotate cu Google Assistant. Lenovo Smart Display, prezentat la CES 2018

Sursa foto: The Verge/YouTube

Aceste ”ecrane inteligente” nu vor permite instalarea de aplicații sau navigarea pe internet cu ajutorul unui browser, acestea fiind optimizate pentru calitatea sunetului și ascultarea comenzilor vocale. Informațiile și comenzile vor apărea pe ecran.

De asemenea, acestea pot lansa un video chat prin sistemele Google Duo sau pot afișa imagini din Google Photos.

”Ecranele inteligente” prezentate de către Lenovo au 8 și 10 inchi, iar rezoluția este HD ready sau Full HD. Procesorul folosit este Qualcomm Snapdragon 624, iar acesta vine însoțit de 2GB de memorie RAM și doar 4 GB pentru stocare. Lenovo va lansa produsele în vară. Cel mic costă 199 de dolari, iar cel mare 249 de dolari.

Facebook va produce căști de realitate virtuală împreună cu Xiaomi

Căștile de realitate virtuală Oculus Go de la Facebook vor fi produse de către grupul chinez Xiaomi. Acestea vor avea procesoare Qualcomm Snapdragon 821, vor fi puse în vânzare în prima parte a acestui an și vor costa 199 de dolari.

Facebook a cumpărat Oculus în anul 2014 cu 3 miliarde de dolari.

Căștile de realitate virtuală Oculus Go vor fi produse de Xiaomi și vor avea procesoare Qualcomm Snapdragon 821. Facebook a cumpărat Oculus în 2014. Căști VR Xiaomi Mi VR

Sursa: Xiaomi

LG Display a prezentat televizorul care se rulează ca o foaie de hârtie

LG Display a prezentat televizorul care se rulează ca o foaie de hârtie. Acesta are 65 de inchi și rezoluție 4K, iar ecranul este OLED. Acesta este foarte subțire și practic seamănă cu un ecran de proiecție de pe vremuri.

Nu se știe când va apărea și cât va costa. Cert este că LG Display are ca principali clienți compania-soră LG Electronics, dar și grupurile japoneze Sony și Panasonic.

LG a prezentat televizorul care se rulează ca o foaie de hârtie la CES 2018

Sursa: LG Display

Acer lansează cel mai subțire laptop din lume

Producătorul taiwanez de calculatoare Acer a lansat cel mai subțire laptop din lume la ediția din acest an a Consumer Electronics Show (CES), care se desfășoară în Las Vegas.

Astfel, noua variantă a modelului Swift 7 are doar 8,98 milimetri. Acesta vine cu un procesor Intel Core i7 de generația a 7-a, adică vechi de un an. De asemenea, vine cu 8 GB de memorie RAM și 256 GB disponibili pentru stocare.

Monitorul a urcat la o diagonală de 13,3 inchi la 14 inchi, însă rezoluția a rămas Full HD. Ceea ce nu e neapărat ceva greșit, având în vedere că un display 4K ar fi consumat foarte multă baterie, iar grosimea mică a laptopului scoate din discuție instalarea unei baterii mari.

O surpriză o constituie prezența conexiunii LTE, care nu prea apare pe laptopuri cu cipuri Intel.

Prețul de pornire pentru Acer Swift 7 este 1.699 de dolari.

Acer a lansat cel mai subțire laptop din lume la CES 2018. Este vorba de noua generație a modelului Acer Swift 7. Acer Swift 7 în imagine

Sursa foto: Acer

Procesoarele Intel cu grafică AMD Radeon au devenit realitate

Intel și AMD au prezentat la CES primele procesoare Core i5 și i7 cu grafică Radeon.

Cei doi producători de semiconductori au realizat încă din luna noiembrie un parteneriat în acest sens. Chiar dacă cele două companii sunt rivale de moarte în arena microprocesoarelor pentru calculatoare, există o logică în acest parteneriat: rivalitatea comună cu Nvidia.

Mai exact, Nvidia domină segmentul de gaming, cu o cotă de piață de 70%, în vreme ce Advanced Micro Devices – care a cumpărat ATI pentru 5,4 miliarde de dolari în 2006 – are doar 30%.

De partea cealaltă, Intel este îngrijorată că cipurile grafice Nvidia devin din ce în ce mai populare în centre de date și tot mai folosite în inteligența artificială, creându-i bătăi suplimentare de cap.

Acum, la CES au fost prezentate fructele acestei colaborări. Mai exact, o pereche de procesoare Core i5 și i7 de generația a opta, ambele fiind dotate cu cipuri grafice AMD Radeon RX Vega M, fiecare dintre acestea dotate cu 4 GB de memorie RAM.

Noile procesoare fac parte din seria H, destinată laptopurilor de gaming și celor profesionale.

Procesoare Intel cu grafică AMD Radeon. Cele două companii au prezentat la CES 2018 cipuri Core i5 și i7 cu cipuri grafice AMD Radeon RX Vega M și 4 GB de memorie video. Lisa Su, șefa AMD, cu mai multe calculatoare și plăci video în spate

Sursa foto: AMD/Flickr

Nvidia se aliază cu Uber și Volkswagen pentru mașini autonome

Producătorul de semiconductori Nvidia a prezentat Xavier, primul său cip destinat mașinilor care se conduc singure, și a anunțat parteneriate cu Uber și Volkswagen pentru mașini care se conduc singure.

Xavier are 9 miliarde de tranzistori, un procesor cu opt nuclee, dar și un cip grafic cu 512 nuclee Volta, conform Engadget. De asemenea, mai are un procesor 8K video, un accelerator folosit pentru învățare activă și un nou procesor pentru detectare video. Potrivit Nvidia, Xavier poate face 30.000 de miliarde de operațiuni pe secundă. Totul cu un consum de doar 30 Watti.

Nvidia se aliază cu Uber și Volkswagen pentru mașini autonome. de asemenea, motorul chinez de căutare Baidu va folosi tehnologia Nvidia

Sursa foto: Nvidia


LG lansează primul televizor OLED cu rezoluție 8K

LG Display prezintă la CES 2018 primul ecran OLED cu rezoluție 8K, de patru ori mai mare decât 4K UHD. Ecranul are 88 de inchi.

LG Display este o companie a grupului sud-coreean LG, iar produsele sale sunt înglobate în produse ale LG Electronics, care pariază tot mai mult pe tehnologia OLED în cadrul televizoarelor.

LG prezintă primul televizor OLED cu rezoluție 8K. Teevizor inteligent LG OLED 8K de 88 inchi, realizat cu ecran de la LG Display și două fete frumoase lângă el

Sursa foto: LG Display

De asemenea, LG va prezenta un proiector 4K UHD. Acesta este capabil să proiecteze o imagine de 150 de inchi și are o luminozitate de 2.500 de lumeni, cel mai puternic al grupului coreean. Proiectorul suportă tehnologia HDR.

LG proiector 4K UHD

Google Assistant peste tot

Dacă tot suntem la capitolul vizual, tot LG Electronics a anunțat că va integra Google Assistant pe televizoarele sale din gama 2018.

LG folosește sistemul de operare webOS, astfel că integrarea Google Assistant ar fi o premieră, deoarece până acum acesta funcționa doar pe Android.

Integrarea vine odată cu lansarea de către LG a gamei de electronice și electrocasnice ThinQ, care pot comunica între ele și vin cu inteligență artificială.

Acestea vor rula pe procesoarele α9 (Alpha 9 – n.r.), dezvoltate de către LG și dotate cu inteligență artificială și capabilități vizuale mult mai bune.

Tot LG a mai anunțat și o boxă inteligentă cu Google Assistant, care permite controlul televizoarelor sale. De asemenea, controlul va putea fi realizat și prin intermediul unor skill-uri Alexa, pentru cei care dețin boxe inteligente Amazon Echo.

Boxa inteligent[ LG cu Google Assistant

HiSense integrează asistentul virtual Alexa în televizoarele sale

De asemenea, grupul chinez HiSense, unul dintre cei mai mari producători de televizoare din lume, va prezenta gama sa de televizoare inteligente pentru 2018.

Cea mai mare noutate o constituie, însă, integrarea asistentului digital Alexa de la Amazon pe smart tv-urile sale. Anul trecut, HiSense a prezentat un televizor cu lasere.

Tot la capitolul tv, TCL Corp este așteptat să prezinte noi televizoare inteligente dotate cu sistemul Roku și modele 4K ieftine.

Samsung aduce primul monitor QLED

Dacă LG pariază pe tehnologia OLED pe televizoare, rivala coreeană Samsung mizează pe QLED, bazată pe tehnologia Quantum Dot.

Avantajul ecranelor OLED este că pixelii se aprind individual, nemaifiind necesară iluminarea de fundal. De asemenea, ecranele OLED au negrul cel mai pur și un contrast foarte puternic.

Tehnologia QLED are avantajul de a fi mai luminoasă decât OLED, dar necesită iluminare de fundal.

Revenind la monitorul Samsung, acesta este curbat, are o diagonală de 34 de inchi și vine cu un port Thunderbolt 3, fiind primul astfel de monitor din lume. Acesta este compatibil cu linia de laptopuri MacBook Pro de la Apple.

Are un aspect de 21:9, folosit în special în cinematografe și o rezoluție de 3.440 x 1.440 pixeli. Monitorul are un timp de răspuns de 4 milisecunde.

Samsung monitor QLED cu port Thunderbolt 3

Laptopuri cu procesoare ARM și Windows

O altă noutate o constituie prezentarea de laptopuri cu procesoare ARM și Windows 10.

Microsoft a prezentat recent portarea Windows 10 pe procesoarele Qualcomm. Acestea sunt mereu conectate la internet prin intermediul rețelelor 4G LTE și pot rula aplicațiile clasice de Windows, precum Office, iTunes sau Photoshop.

Producătorii Asus și Hewlett-Packard au anunțat de curând astfel de produse cu Windows și procesoare Qualcomm, astfel că acestea ar putea fi prezentate acum.

Laptopuri cu procesoare ARM mai există, dar acestea folosesc sistemul de operare Chrome OS de la Google, care nu suportă programe software complicate.

Microsoft a mai avut anterior o astfel de tentativă, prin Windows RT. Dar acestea nu puteau rula programele clasice de Windows, ci doar aplicații.

Microsoft prezintă laptopurile cu caracteristici de smartphone. Asus NovaGo 2-in-1 este un laptop cu Windows 10 care folose;te un procesor Qualcomm Snapdragon 835, pe arhitectura ARM

Că tot a venit vorba de Asus, grupul taiwanez va prezenta la CES 2018 primul monitor OLED. Acesta va avea 21,6 inchi și rezoluție 4K, potrivit DigiTimes. Ecranul său este realizat de către compania japoneză JOLED, afiliată grupului Japan Display.

Procesoare Intel cu grafică AMD Radeon

Tot în acest an este posibil să descoperim ceva nemaivăzut: procesoare Intel cu grafică AMD Radeon. Cele două companii au semnat un pact în noiembrie și acesta ar putea fi primul fruct al colaborării. Deși Intel și AMD sunt rivale în domeniul procesoarelor, pe partea grafică AMD domină după ce a preluat acum un deceniu compania canadiană ATI.

Iar ambele au un rival comun: Nvidia. Dacă AMD se teme că Nvidia are o cotă prea mare de piață pe segmentul gamingului (70%), Intel se teme că cipurile Nvidia vor lua locul soluțiilor sale în centrele de date și domeniul inteligenței artificiale.

Noul Dell XPS 13

Dell a schimbat, pentru prima oară în trei ani, designul iconicului său laptop. Noul Dell XPS 13 este un pic mai subțire, mai ușor și mai rapid, păstrând ecranul Infinity al modelelor anterioare.

Partea proastă este că acesta nu mai dispune de porturi USB, ci doar USB-C. Slotul pentru card SD, folosit îndeosebi de pasionații de fotografie, a fost înlocuit cu unul MicroSD, care permite mutarea unui card între laptop și smartphone.

Prețurile pornesc de la 1.000 de dolari. Laptopul vine acum și în varianta albă.

Noul Dell XPS 13 alb

Tehnologia 5G

Concomitent, anul acesta aduce și tehnologia 5G. Deja operatorul telecom american AT&T plănuiește lansarea tehnologiei 5G în mai multe orașe din SUA la finele acestui an.

Tehnologia 5G permite viteze de descărcare de peste 1.000 Mbps.

Este de așteptat ca mai multe companii să facă astfel de demonstrații 5G la CES 2018, fie că este vorba de operatori telecom ca AT&T, Verizon, Sprint sau T-Mobile, fie că sunt furnizori de echipamente, precum Intel, Nokia, Ericsson, Qualcomm sau Samsung.

Mașini autonome

În fine, mașinile autonome au fost parte importantă a edițiilor anterioare ale CES, astfel că acum sunt așteptate să fie și mai mari, și mai importante.

Panasonic a anunțat anul trecut la CES că testează mașini inteligente, iar producătorul de semiconductori Nvidia prezenta un cip care face mașinile inteligente.

Și acum avem astfel de noutăți: serviciul de transport Lyft s-a aliat cu Aptiv (fosta Delphi Automotive – n.r.) pentru a le oferi pasagerilor care vin în Las Vegas pentru CES călătorii cu mașini care se conduc singure, potrivit Reuters.

De asemenea, BlackBerry a încheiat zilele trecute un parteneriat cu motorul chinez de căutare Baidu. Acesta va folosit software BlackBerry în mașinile autonome pe care speră să le realizeze, conform Reuters. BlackBerry deține sistemul de operare QNX, cel mai folosit pe autoturisme. Anterior, Baidu a avut un parteneriat cu producătorul auto german BMW, dar cele două au întrerupt colaborarea.

Așteptați-vă la foarte multe anunțuri în acest domeniu la CES.

 

Țara în care Ilie Dumitrescu a refuzat să meargă, indiferent de câștigul financiar: "Nu poţi să stai cu o femeie de vorbă. Nu poţi să faci nimic"
GSP.RO
Țara în care Ilie Dumitrescu a refuzat să meargă, indiferent de câștigul financiar: "Nu poţi să stai cu o femeie de vorbă. Nu poţi să faci nimic"
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Călugăriţa care s-a transformat complet: are inel în nas şi decolteu periculos! Cum arată acum măicuţa Cristina
Playtech.ro
Călugăriţa care s-a transformat complet: are inel în nas şi decolteu periculos! Cum arată acum măicuţa Cristina
Dureros ce s-a întâmplat cu Geta din Liceeni! Drama care a distrus-o pe Cesonia Postelnicu
Viva.ro
Dureros ce s-a întâmplat cu Geta din Liceeni! Drama care a distrus-o pe Cesonia Postelnicu
Mărturia sfâşietoare a fiicei bătrânului ucis de trei copii de 9, 10 şi 15 ani, pentru o bicicletă: "L-au dezbrăcat, l-au umilit". Minorii pot scăpa nepedepsiţi
Observatornews.ro
Mărturia sfâşietoare a fiicei bătrânului ucis de trei copii de 9, 10 şi 15 ani, pentru o bicicletă: "L-au dezbrăcat, l-au umilit". Minorii pot scăpa nepedepsiţi
Un măcelar din Piatra-Neamț și-a fugărit patroana cu barda prin piață. Motivul său de furie a uimit pe toată lumea
Știrileprotv.ro
Un măcelar din Piatra-Neamț și-a fugărit patroana cu barda prin piață. Motivul său de furie a uimit pe toată lumea
Iubirile secrete ale Vasilicăi Tastaman. „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde să dorm”
FANATIK.RO
Iubirile secrete ale Vasilicăi Tastaman. „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde să dorm”
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
Orangesport.ro
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
'Un copil nu trebuie să mai crească neapărat într-o familie'. Andreea Antonescu a spus adevărul despre despărțirea de iubitul ei
Unica.ro
'Un copil nu trebuie să mai crească neapărat într-o familie'. Andreea Antonescu a spus adevărul despre despărțirea de iubitul ei
Horoscop 26 martie 2023. Fecioarele trebuie să nu amestece lucrurile și să ajungă să le reproșeze celor din jur situații pe care nu ei le-au provocat
HOROSCOP
Horoscop 26 martie 2023. Fecioarele trebuie să nu amestece lucrurile și să ajungă să le reproșeze celor din jur situații pe care nu ei le-au provocat
Noutăți de la UBER!
PUBLICITATE
Noutăți de la UBER!