De Andreea Radu,

Oficialul a lansat acest avertisment într-un interviu acordat cotidianului german Die Welt.

El a spus că cetățenii UE vor fi nevoiți să părăsească Regatul Unit, chiar dacă îndeplinesc criteriile pentru un permis de ședere, dacă nu au aplicat la timp pentru obținerea lui, potrivit BBC.

Organizaţia care îi reprezintă pe imigranţii din ţări UE aflaţi în Marea Britanie, The3million, a transmis că măsura anunțată nu reprezintă o modalitate de „a trata oamenii”.

Ministerul de Interne britanic a transmis că 1,8 milioane de europeni s-au înregistrat deja în Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit.

Dintre aceștia, 280.000 sunt cetățeni români, după cum arată datele transmise de Ministerul român al Afacerilor Externe.

Termenul maxim pentru a aplica este 31 decembrie 2020, în cazul unui Brexit fără acord, şi 30 iunie 2021, în cazul unui Brexit cu acord.

Ministerul de Interne spune că nu știe numărul exact al cetățenilor europeni care locuiesc în prezent în UK, dar potrivit estimărilor făcute de Observatorul pentru Migraţie de la Universitatea Oxford, este vorba de până la 3,3 milioane de cetățeni din alte state membre UE.

Citeşte şi:

Cât de mult se trăiește la tine în județ? Diferența speranței de viață dintre Vâlcea și Satu Mare este de șapte ani, în extrema României se trăiește cât în Bangladesh!

Gheorghe Dincă e deținut protejat la Jilava. ”Monstrul din Caracal” stă singur într-un salon al penitenciarului-spital pentru a fi ferit de furia deținuților

Rămășițele fostei platforme industriale RAFO se vând pe OLX. Un teren din fostul combinat Carom, scos la licitație cu 4,5 milioane de euro

Dana Budeanu, dată pe spate de Becali: "E singurul bărbat din România care știe. E de neegalat în România!" Ce a încântat-o
GSP.RO

Dana Budeanu, dată pe spate de Becali: "E singurul bărbat din România care știe. E de neegalat în România!" Ce a încântat-o

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate
HOROSCOP

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate