Prima campanie, desfăşurată în urmă cu doi ani, a fost un eşec, foarte puţine fetiţe de 12 ani fiind vaccinate. A urmat apoi un alt val în care vaccinarea a fost extinsă la femeile până la 24 de ani. Nici aşa stocurile de ser nu s-au împuţinat.
Fiolele au costat 20 de milioane de euro
Până săptămâna trecută s-au vaccinat doar 16.324 de tinere. Disperaţi că vor fi nevoiţi să arunce la gunoi vaccinuri în valoare de 20 de milioane de euro, reprezentanţii MS au anunţat că orice femeie, indiferent de vârstă, se poate vaccina, dacă medicul ei îi dă voie. Ceea ce “uită” Ministerul Sănătăţii să spună este faptul că studiile clinice arată că serul îşi pierde din eficienţă după începerea activităţii sexuale.
Specialiştii susţin că dacă după vârsta de 25 de ani vaccinul nu mai este eficient în proporţie de 100%, după 30 de ani nu-şi mai are deloc rostul. Dar cum vaccinul există în depozitele direcţiilor de sănătate, mai bine să fie femeile injectate degeaba decât fiolele să fie aruncate la gunoi!
Alte scandaluri medicale
Serul românesc împotriva porcinei, investigat în Moldova
Deputaţii comunişti din Republica Moldova au sesizat Procuratura Generală şi cer investigarea vaccinului anti A(H1N1) produs în România, precum şi sistarea vaccinării populaţiei cu acest ser, după ce Institutul Cantacuzino din Bucureşti a fost închis.
Un celebru profesor din SUA spune că celulele stem sunt ineficiente
Şeful Institutului pentru biologia celulelor stem şi medicină regenerativă a Universităţii americane Stanford, Irvin Weissman, a stârnit recent un scandal uriaş , după ce a afirmat că băncile de celule stem sunt o păcăleală.
“Părinţii care prelevă celule stem din cordonul ombilical la naşterea copilului trebuie să ştie că acestea sunt bune doar pentru a repara ţesuturi şi uneori oase, dar în nici un caz nu vor fi de folos vreodată la vindecarea organelor, muşchilor sau sângelui, aşa cum susţin proprietarii acestor bănci de celule”, a declarat Weissman. (Alina Vlad)
foto: Northfoto