Târgul de Chirii, derulat exclusiv online în perioada 27 august – 30 septembrie, are în oferă locuinţe la preţuri începând cu 125 de euro lunar, în principalele centre universitare din ţară.
„Pe segmentul chiriilor asistăm la o criză de oferte, în condiţiile unei supracereri venită din prăbuşirea vânzărilor în perioada de criză. La aceasta se adaugă, în septembrie, zeci de mii de studenţi care nu au acces la locurile din cămine. În această perioadă, în cursul unei săptămâni, apar mai puţin de 4.000 de apartamente de închiriat cumulat în cele mai mari cinci oraşe din ţară, mult sub cerere. Studenţii, dar şi ceilalţi chiriaşi, sunt într-o cursă contracronometru, un apartament cu un preţ bun putând fi închiriat şi în câteva ore. În Târgul de Chirii, ne-am propus să aducem în acelaşi loc toată oferta disponibilă în piaţă”, spune Adrian Erimescu, organizatorul târgului.
Oferta târgului cuprinde, în momentul lansării, peste 12.000 de garsoniere şi apartamente cu două, respective trei camere scoase la închiriat în Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi. În plus, studenţii pot selecta proprietăţi în funcţie de distanţa faţă de universitate. Preţurile pornesc de la 125 euro/lună pentru o garsonieră în Braşov, de la 150 euro/lună pentru un apartament bicameral din Bucureşti şi de la 180 euro/lună pentru un apartament cu trei camere din Timişoara.
Proprietarul unei garsoniere complet mobilate şi utilate din Capitală, din zona Rahova – Mărgeanului, solicită suma de 180 de euro/lună, în timp ce în zona Basarabia, o garsonieră nemobilată are un preţ cerut de 150 euro/lună. În zona Cora Pantelimon, un apartament bicameral este disponibil spre închiriere, nemobilat, în schimbul a 150 euro/lună, iar preţurile pe segmentul apartamentelor cu trei camere pornesc de la 200 euro/lună, în zona Pantelimon.
În Timişoara, în zona Complex Studenţesc, o garsonieră mobilată şi utilată poate fi închiriată cu 150 euro/lună, iar în zona centrală a oraşului, în apropiere de Piaţa Operei, o locuinţă bicamerală este listată pe Imobiliare.ro la un preţ de 200 euro/lună. În zona Mircea Cel Bătrân – Cetăţii, proprietarul unui apartament cu trei camere solicită 800 de lei/lună.
În Braşov, în zona Uzina 2, o garsonieră nemobilată poate fi închiriată cu 125 euro/lună, în timp ce pe segmentul apartamentelor cu două camere, pretenţiile proprietarilor încep de 170-180 euro/lună. În zona Blumana, un apartament cu trei camere poate fi închiriat cu 200 euro/lună. Cu 20 de euro mai mult, chiriaşii pot opta însă pentru o locuinţă nou-construită din cadrul ansamblului rezidenţial Avantgarden 3.
În Cluj-Napoca, în cartierul Mărăşti, o garsonieră poate fi închiriată începând cu 150 euro/lună, îar în zona Baciu, un apartament cu două camere, nemobilat, are un preţ cerut de 200 euro/lună. În zona Grigorescu, proprietarul unui apartament cu trei camere solicită 250 euro/lună.
În Iaşi, în zona Nicolina, o garsonieră nemobilată poate fi închiriată cu 130 euro/lună, iar în zona ,,Gară’, un apartament cu două camere, mobilat şi utilat, are un preţ cerut de 150 euro/lună.
 

Ce s-a întâmplat cu asistenta din Rusia care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților: „Am alte priorități în viață”
PARTENERI - GSP.RO
Ce s-a întâmplat cu asistenta din Rusia care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților: „Am alte priorități în viață”
Detaliul din cazul Caracal care zguduie România! Cine este, de fapt, Gheorghe Dincă! S-a aflat abia acum adevărul
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Detaliul din cazul Caracal care zguduie România! Cine este, de fapt, Gheorghe Dincă! S-a aflat abia acum adevărul
Horoscop 9 iulie 2020. Balanțele pot întâmpina probleme la serviciu, pe fondul sănătății
HOROSCOP
Horoscop 9 iulie 2020. Balanțele pot întâmpina probleme la serviciu, pe fondul sănătății