Potrivit Monitorului Oficial, Wolff Werner-Wilhelm înființează în 2008 o firmă de consultanță. Este unicul acționar până în 2010, când suspendă activitatea. În același an, fondează o altă societate alături de Camelia Clipici, avocat în cadrul baroului București. Bavarian Motor Cars SRL are ca domeniu de activitate comerțul cu autovehicule și un capital social de 200 de lei.
În 2010, Wolff Werner-Wilhelm cesionează 10 părți sociale către Shape UP 84 Beheer B.V., o societate cu sediul în Olanda, iar Camelia Clipici tot 10 părți sociale către Van Maas Samuel Daniel, cețățean român născut în Olanda și domiciliat în Drobeta-Turnu Severin. Tot atunci este schimbat domeniul principal de activitate: cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii.
Atât numele firmei din Olanda, cât și al noului acționar apar într-un dosar de insolvență de la Curtea de Apel Craiova. Samuel Daniel Van Maas este administratorul special al Zenti Plaza din Drobeta-Turnu Severin, iar Shape UP 84 Beheer B.V. se numără printre firmele care trebuie să-și recupere creanța de la centrul comercial aflat în insolvență.
În 2016, Wolff Werner-Wilhelm înființează o altă societate. De data aceasta, alături de Cosmin Grapini, fiul europarlamentarului Maria Grapini. Western Work SRL are un capital social de 200 de lei și un obiect de activitate declarat de “activitati de contractare, pe baze temporare, a personalului”. În mai 2017, Wolff și Grapini majorează capitalul social de la 200 la 400 de lei și adăugă noi acționari, pe care îi numesc administrator ai societății: Wolff Margareta și Elena-Veronica Mincă. Potrivit presei locale din Timișoara, numele Elenei-Veronica Mincă apare într-un scandal legat de administrarea defectuasă a unei societăți comerciale deținută de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României”.
În iunie 2017, cei doi se retrag din firmă. Cu două luni înainte, Wolff Werner-Wilhelm și Cosmin Grapini au dat un interviu pentru publicația BusinessDays despre excelența în afaceri.
Wolff Werner-Wilhelm, numit de Consiliul de Administrație director pentru o perioadă de patru luni, o înlocuiește la conducerea Tarom pe Ileana Daniela Dragne, care a demisionat săptămâna trecută, din motive personale.
Reamintim, de la demiterea lui Christian Heinzmann, la începutul anului 2016, Tarom nu a avut un director general cu mandat plin de patru ani. Consiliul de Administrație a numit doar directori interimari, care fie au renunțat la post, fie și-au delegat atribuțiile către alte persoane.
Potrivit ordonanței 109/2011, pentru conducerea Tarom trebuie organizată o procedura de selecție pe bază de competențe profesionale. Principalul criteriu pentru recrutarea managerului privat este experiența în domeniul de activitate al companiei pentru care se organizează concursul. În cazul TAROM este vorba despre transporturile aeriene.
Wolff Werner-Wilhelm este al cincilea director al Tarom din acest an. Operatorul aerian Tarom, deținut de statul român, estimează că va termina anul 2017 cu pierderi de 206,79 milioane de lei, de cinci ori mai mari decât estimările inițiale, potrivit proiectului rectificat de buget postat de către Ministerul Transporturilor. Bugetul inițial prevedea pierderi de doar 41,2 milioane de lei.
Până la ora difuzării acestui material, Wolff Werner-Wilhelm nu a putut fi contactat.
Pe 9 noiembrie, o cursă Tarom Bruxelles-Bucureşti a fost anulată, după ce pasagerii au fost ținuți în avion timp de aproximativ o oră. În aeronavă se aflau și ministrul Apărării, Mihai Fifor, comisarul european Corina Creţu, europarlamentarii Norica Nicolai, Viorica Dăncilă, Renate Weber şi Maria Grapini, precum şi primarul Sectorului 5, Daniel Florea.
Citește și:
VIDEO EXCLUSIV/ “Dosarul” TAROM, episodul 1: Cursa de Roma, în pericol din cauza unui cauciuc uzat ”cosmetizat” cu vaselină. Ce spune compania
VIDEO EXCLUSIV/ “Dosarul” TAROM, episodul 2: Compania de stat îi pontează, concurența beneficiază. Tehnicienii își “iau zborul” în timpul programului
Dosarul “TAROM”, episodul 3: “Companie de stat pe pierderi, ofer al 16-lea salariu” | „Trustul” Tehnic și milioanele de euro
VIDEO / ”Dosarul” TAROM, episodul 4. Managementul dezastrului: Costurile în aer, încasările la pământ
”Dosarul” TAROM, episodul 5 / “Secretele” conducerii: O fostă jurnalistă, un agent de vânzări și un absolvent de “Spiru Haret”, la “butoanele” companiei
“Dosarul” TAROM, episodul 6: Noaptea minții | Cum să pierzi 90.982 euro în fiecare zi
Editorial de Claudiu Săftoiu. TAROM – destinația unui eșec administrat politic