De Daniel Ionașcu,

Numirea sa a venit după mai multe scandaluri în care a fost implicată compania de stat, de la demisia fostului director general Eugen Davidoiu până la problemele din mandatul lui Christian Heinzmann, primul manager privat al operatorului aerian, numit în 2012.

Case și credite

Potrivit declarației de avere depuse în data de 6 septembrie, Frunză are domiciliul în București, unde deține un apartament și două case.

Apartamentul are 133 de metri pătrați și a fost dobândit în 2015, iar una din case – cea trecută pe numele său – are 506 metri pătrați și a fost dobândită tot în 2015. O altă casă este deținută de către soția sa, Alexandra Frunză, care este analist de credite la Banca Transilvania.

Pentru toate cele trei imobile, noul director Tarom are credite în derulare: unul de 1,8 milioane de lei, unul de 405.000 de lei și altul de 58.000 de lei. Toate au fost contractate la Banca Transilvania în 2015 și sunt scadente în 2045.

În privința veniturilor, acesta a raportat 21.119 lei încasați din funcția de director de cabinet în Ministerul Transporturilor, 15.150 de lei primiți din funcția de membru în consiliul de administrație al Portului Constanța și 4.059 lei pentru faptul că se află în Consiliul de Conducere al Autorității Rutiere Române (ARR).

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa
Recomandări

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa

Alți 160.704 lei i-a primit din închirierea unuia dintre cele trei imobile.

În declarația de interese, Frunză menționează că mai deține și o treime din firma SC DAA General United SRL. Potrivit informațiilor de pe site-ul Ministerului de Finanțe, aceasta a depus o declarație că nu a desfășurat niciun fel de activitate de la înființare și până la 31 decembrie 2016. De altfel, firma a fost înregistrată în data de 31 august 2016.

Consiliul de administrație ”Made in Giurgiu”

Consiliul de administrație al Tarom, care l-a numit pe Frunză la conducerea companiei este compus din: Silvia Popeanga (președinte), Dragoș Vasile Pelmuș (vicepreședinte) Ion Laurențiu Voicu, Adriana Ionescu, Machita Dan- Aurel, Alina Georgeta Velicu și Razvan-Alexandru Marica.

Dragoş Vasile Pelmuş, 38 de ani, este din Giurgiu și ocupă funcția de vicepreşedinte al consiliului de administraţie. Acesta este secretar general adjunct în cadrul Ministerului Transporturilor din aprilie 2017.

Ce a anunțat Elena Udrea despre nașii micuței Eva! Ce s-a întâmplat cu Alina Bica
Recomandări

Ce a anunțat Elena Udrea despre nașii micuței Eva! Ce s-a întâmplat cu Alina Bica

Alina Velicu este, din 2014 până în prezent, agent de vânzări la Universal 2002 SRL, un partener al Orange. De altfel, la aceeași firmă a avut mai multe funcții: agent comercial (2006-2011), director de magazin (2011-2013), manager de zonă (2013-2014). A absolvit liceul Tudor Vianu din Giurgiu, iar între 2004 și 2007 a terminat cursurile Academiei de Studii Economice București.
Universal 2002 a fost cumpărată de Orange în 2009.

Răzvan-Alexandru Marica are 33 de ani și domiciliul tot în Giurgiu. Din 2015 până în prezent este ”funcționar administrativ” al firmei Samby Impex SRL, care activează în construcții. Între 2009 și 2012 a urmat cursurile Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Spiru Haret, iar în 2015 a obținut un master la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir.

Angajați la Transporturi, membri în CA

Silvia Popeanga este, potrivit CV-ului său, consilier în Ministerul Transporturilor din 2016 până în prezent. Anterior, din 2008 până în 2015, a lucrat în cadrul ROMATSA, regia care dirijează traficul aerian.
Tot în CV, aceasta și-a trecut că este ”utilizator independent” în ascultarea, citirea, discursul oral și exprimarea scrisă în limbile engleză și franceză. La participarea în conversație a trecut însă ”utilizator experimentat”.

Statele care au votat împotriva Laurei Codruța Kovesi pentru Parchetul European. Cum a votat până la urmă România
Recomandări

Statele care au votat împotriva Laurei Codruța Kovesi pentru Parchetul European. Cum a votat până la urmă România

Ion Laurențiu Voicu are 40 de ani și din iunie 2016 până în prezent a ocupat funcția de director pe relația cu Patronatele, Sindicatele și ONG-urile în cadrul Ministerului Transporturilor. Anterior, din 2014 până în 2016 a activat în Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, fostul AVAS, unde a fost consilier personal al președintelui. Din 2004 până în 2014 a ocupat mai multe funcții de director, consilier și șef serviciu în Ministerul Transporturilor.

Dan-Aurel Machita, născut în 1950, este din 2007 angajat tot al Ministerului Transporturilor, unde ocupă funcția de consilier superior. În 2009 a fost membru în CA-ul Aeroportului Băneasa, între 2010 și 2012 a fost în consiliul de administrație al aeroportulu din Tulcea, iar în 2012-2013 a fost membru în adunarea generală a acționarilor la Aeroporturi București, companie formată din fuziunea aeroporturilor Otopeni și Băneasa.

Jurnalista de la RTV și Realitatea

Adriana Ionescu are 38 de ani și este fostă jurnalistă. Aceasta a activat la posturile România TV și Realitatea TV. Din mai ocupă funcția de consilier personal al ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, iar din ianuarie până în mai a fost consilier personal al ministrului de Interne, Carmen Dan. În 2016 a fost consilier parlamentar și consilier de stat pe relația cu Parlamentul în cadrul Ministerului Apărării.

Gabi Balint a suferit un infarct! E supus unei intervenții chirugicale la Spitalul Fundeni
GSP.RO

Gabi Balint a suferit un infarct! E supus unei intervenții chirugicale la Spitalul Fundeni

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine
HOROSCOP

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine