Mergi direct la conținut »
Cine sunt părinții naturali ai Sorinei. Mama sa a fost decăzută din drepturile părinteşti, iar tatăl nu a recunoscut-o niciodată
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Cine sunt părinții naturali ai Sorinei. Mama sa a fost decăzută din drepturile părinteşti, iar tatăl nu a recunoscut-o niciodată

În povestea de viață a Sorinei, fetița din Mehedinți transferată cu forța din casa asistenților maternali în cea a familiei sale adoptive, nu se spunea nimic de părinții săi naturali. Adevărul.ro a vorbit cu mătușa și bunica fetiței și, astfel, s-a aflat că mama sa nu a abandonat-o, dar a fost decăzută din drepturile părintești. În schimb, tatăl său nu a recunoscut-o niciodată.

De Dragoș Tănase,

Cea care a adus-o pe lume se numeşte Loredana Lucan şi are 31 ani. Femeia are domiciliul în comuna doljeană Caraula, dar nu mai stă de ani buni acolo.

Ea a fost decăzută din drepturile părinteşti înainte ca ea să vină pe lume. Mama Sorinei mai are un băiat, dintr-o altă relaţie. Când acest copil avea doar un an şi jumătate, femeia a fost decăzută din drepturi pentru că l-a bătut cu o cruzime greu de descris.

Aşa au povestit, atunci, poliţiştii de la Transporturi Feroviare care au şi reuşit să-l salveze pe copil în Gara Craiova, unde a avut loc incidentul.

Femeia a declarat că dorea să se răzbune pe băieţel pentru că tatăl acestuia o părăsise. Atunci s-a stabilit că mama Sorinei are probleme psihice, scrie Adevărul.ro.

După acel episod, Loredana Lucan a mai avut câteva relaţii, iar apoi l-a cunoscut pe tatăl Sorinei în Mehedinţi, comuna Tâmna, sat Plopi. S-a mutat la el şi a adus pe lume fetiţa pe care, însă, tatăl nu a recunoscut-o.

Sorina Lucan, fetița din Mehedinți, luată cu forța din casa asistentei maternale, s-a născut la data de 25 aprilie 2011 în Drobeta Turnu Severin.

O nouă fotografie cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Premierul, cu masca în bărbie și cu țigara în mână, în sala de ședințe a Guvernului
Recomandări
O nouă fotografie cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Premierul, cu masca în bărbie și cu țigara în mână, în sala de ședințe a Guvernului
 

Ulterior, Sorina a ajuns, ca şi fratele mai mare, într-un centru de plasament.

Loredana Lucan şi-a căutat fetiţa ani la rând. Până la urmă a aflat că este la o familie din Baia de Aramă, unde a fost şi a vizitat-o. Mai mult, mătuşa sa a vrut s-o adopte pe Sorina, în 2016.

„Am fost cu sora mea acolo. Am cunoscut-o pe Sorina, oamenii din Baia Mare au fost foarte buni cu noi”, povesteşte Melania Balotescu, mătuşa Sorinei, sora mamei naturale, pentru Adevărul.ro.

Cum a reacționat Sorina, când și-a văzut mama naturală

Femeia spune că, la început, când le-a văzut, Sorina a făcut câţiva paşi înapoi.

„Eu i-am spus. Uite, Sorina, eu sunt mătuşa ta, ea e mama ta, o cheamă Loredana. Ea nu-ţi vrea răul, ea te iubeşte, nu te-a abandonat şi vrea să te vadă uneori. Atunci Sorina i-a spus mamei sale naturale: «Tu mi-ai dat viaţă, dar nu eşti mama mea». Mama mea e Mariana Şărămăt, că ea m-a crescut”, a povestit mătuşa Melania, pentru sursa citată.

În anul 2013, Sorina Lucan a fost dată spre adopţie. Abia trei ani mai târziu, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi a transmis Primăriei din Caraula, judeţul Dolj, o adresă prin care se solicita să se comunice dacă există rude până la gradul IV ale minorei Sorina Lucan.

„În cazul în care identificaţi rude ale copilului, vă rugăm să efectuaţi o anchetă socială care să cuprindă propunerea dumneavoastră cu privire la posibilitatea reintegrării minorei în familia extinsă. Dacă niciuna dintre rude nu este de acord cu reintegrarea minorei, vă rugăm să anexaţi declaraţiile acestora”, au cerut reprezentanţii DGASPC Mehedinţi.

Atunci, mătuşa maternă a declarat în scris că doreşte s-o adopte pe Sorina. La fel a procedat și şi unchiul fetiţei, soţul Melaniei. Ancheta socială le-a interzis însă adoptarea fetiţei.

Situație scandaloasă la Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a fost nevoit să-și dezgroape tatăl, după ce Medicina Legală dăduse cadavrul altei familii: „L-au tratat ca pe un sac de cartofi”
Recomandări
Situație scandaloasă la Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a fost nevoit să-și dezgroape tatăl, după ce Medicina Legală dăduse cadavrul altei familii: „L-au tratat ca pe un sac de cartofi”
 

„Au zis că nu ne-o dau nouă că nu avem condiţii. Mai avem şase copii, cinci băieţi şi o fetiţă. Eu şi mama Sorinei am aranjat o cameră special pentru nepoata mea, am zugravit-o roz, dar au zis că nu avem baie. Când am mers cu mama Sorinei la Baia de Aramă şi am văzut ce condiţii extraordinare au acei oameni acolo, i-am spus Loredanei că e mai bine să stea acolo pentru că oamenii ăia o şi iubesc şi are de toate”, a declarat Melania Balotescu.

Cum a reacţionat familia naturală când a văzut imaginile cu Sorina când era bruscată

Mătuşa şi bunica maternă afirmă că au rămas fără glas, când au văzut cum procurorul trage de nepoata lor.


Bunica (s) şi mătuşa Sorinei (FOTO: Ana Popescu)

„De vineri, de când am văzut cum o târa după ea procuroarea aia, eu nu mai pot să dorm, să mănânc. Cum să faci aşa cu un copil? Să o lase în pace, să rămână acolo la Baia de Aramă. Ce să caute acolo în America, să-i ia organele? Să stea aici, în România, să putem şi noi să o mai vedem”, a declarat Vetuţa Lucan, bunica fetiţei, pentru Adevărul.ro.


După apariția cazului Sorinei, Legea adopţiei a intrat dezbatere de urgenţă în Parlament. Proiectul prevede stimulente financiare pentru cei care adoptă copii.

Citește și:
Tribunalul Mehedinți a trimis la Judecătoria Drobeta-Turnu Severin cererea procurorului general privind interzicerea plecării Sorinei din țară

Procurorul general a cerut ca fetița din Mehedinți să nu părăsească țara. Ce decizie a luat instanța

Părinții adoptivi ai fetiței din Mehedinți cer procurorului general strămutarea dosarului pentru „a nu fi linșați public”


Close
Închide
  Close