De Dragoș Tănase,

„Nu am bruscat-o pe fetiță. Aceasta a fost influențată negativ și a fost inoculată. Am ridicat și înscrisuri că își urăște părinții adoptivi. Pe timpul adopției nu a putut să interacționeze cu adoptatorii. Nu am bruscat-o. Am încercat să o iau și nu puteam. Nici nu am vrut să o strâng. Am luat-o în brațe până la urmă. Nici nu s-a filmat tot. M-a ajutat un mascat, i-am arătat fetița și până la urmă a luat fetița în brațe. Am predat-o tatălui”,
a declarat Maria Pițurcă, procuror la Curtea de Apel Craiova, la România TV.

”Fetița a fost prezentată la medicina legală, i s-a acordat consiliere psihologică și se află la părinți. La părinții adoptivi. La părinții care figurează în certificatul de naștere al minorei”, a mai spus femeia.

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a dispus o anchetă la Craiova, de acolo de unde vine procuroarea care a dat dovadă de un comportament inuman față de fetița de nouă ani, bruscată de mascați.

„Având în vedere cele semnalate de mass-media cu privire la conduita unui procuror de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care ar fi bruscat un minor cu ocazia unei percheziţii, biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ este obligat să aducă la cunoştinţe următoarele: procurorul general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ a dispus efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind împrejurările şi modalitatea în care procurorul respectiv a exercitat supravegherea cercetării penale în cauza mediatizată, inclusiv în ceea ce priveşte coordonarea activităţii de efectuare a percheziţiei domiciliare din 21 iunie 2019”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a făcut precizări despre cazul fetiței din Mehedinți, conform cărora familia asistentei maternale a avut permanent o atitudine prin care a încercat să împiedice integrarea copilului în familia adoptivă, a refuzat predarea fetiței, iar în ultima perioadă nu a mai dus-o pe aceasta nici la școală pentru a nu putea fi preluată de noii părinți.

În ceea ce privește acțiunea de vineri, Parchetul precizează că procurorul de caz însoţit de un psiholog şi asistent social de la DGASPC Dolj şi lucrători de poliţie din cadrul IPJ Mehedinţi au acționat în baza mandatului de percheziţie domiciliară.

„S-a încercat să se discute cu minora S.S. însă nu s-a putut relaţiona cu aceasta deoarece a început să plângă. În aceste condiţii i s-a cerut numitei ŞM (asistenta maternală – n.r.) să o liniştească pe minoră, însă aceasta nu s-a implicat, timp în care celelalte persoane majore din imobil au început să strige, agitând-o şi mai mult pe minoră. Deoarece, minora trebuia liniştită într-un timp cât mai scurt, s-a luat hotărârea ca aceasta să meargă împreună cu părinţii adoptivi, care au aşteptat-o în afara imobilului, cu psihologul şi asistentul social la IML Craiova, în vederea examinării fizice şi pentru a fi consiliată de psihologul prezent”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Potrivit sursei citate, fetița a opus rezistenţă, deoarece, în permanenţă, i s-a inoculat de către familia asistentei maternale că părinţii adoptivi ar putea să-i facă rău.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

Procurorul de caz a predat-o pe fată părinţilor adoptivi care împreună cu psihologul şi asistentul social au mers la IML Craiova unde aceasta a fost examinată.

„Din informaţiile deţinute până în prezent minora se simte bine. Percheziţia s-a continuat prin ridicarea înscrisurilor referitoare la starea de sănătate fizică şi psihică a minorei SS şi alte documente referitoare la procesul de adopţie”, mai precizează Parchetul.

Iată cum explică Ministerul Muncii situația fetiței din Mehedinți adoptată de o familie din SUA: „Asistentul maternal nu a vrut să o adopte. Copilul era ținut ilegal”.

FOTO: Luju.ro


Citește și: Dăncilă cere anchetă în cazul fetiței luate cu forța de la familia de asistenți maternali: „Cu sentimentele unui copil nu trebuie să se joace nimeni”


Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie