MENIU CAUTĂ
05 Dec. 2012 18:44

Cioacă a fost arestat pentru uciderea soţiei lui, Elodia Ghinescu! Cristian, şi acum îţi mai arde de glume?

Distribuie

În nota care-l caracterizează, Cioacă a intrat ieri în sala de judecată cu un zâmbet şiret agăţat pe chip, pe care l-a dublat şmechereşte, cum numai el ştie, cu un semn discret făcut cu ochiul celor care- l petreceau cu privirea.
După o şedinţă de două ore şi jumătate şi o deliberare de 50 de minute, cei trei magistraţi bucureşteni ai Curţii de Apel care l-au judecat au decis cu două voturi pentru şi unul împotrivă că poliţistul este vinovat. Drept urmare, pe numele ofiţerului, care, încrezător, a părăsit tribunalul înainte de pronunţarea sentinţei, a fost emis un mandat de arestare pentru 29 de zile. Câteva ore mai târziu, Cristian Cioacă era săltat din Piteşti şi dus sub escortă la arestul central al Poliţiei Capitalei.

Acum 5 ani: «Aici am măcelărit-o!»

↑ În urmă cu cinci ani, în apartamentul crimei' din Braşov, Cioacă ne-a făcut, în glumă, o declaraţie care acum susţine decizia judecătorilor: Aici am măcelărit-o!'
Culmea ironiei este că trecutul îl cam ajunge din urmă pe ofiţer. Acum 5 ani, Cioacă mărturisea' în zeflemea reporterilor ziarului Libertatea – singurii jurnalişti care păşeau, pentru a-i lua un interviu, în casa în care anchetatorii susţin că Elodia a fost ucisă şi tranşată -, că şi-a omorât soţia. Aici am măcelărit-o!', ne spunea poliţistul Cioacă, cum altfel decât râzând flegmatic, rezemat de tocul uşii de la baia dormitorului portocaliu' pe care cândva l-a împărţit cu soţia sa, avocata Elodia Ghinescu.
↑ Sub parchetul din dormitorul pe care Cioacă l-a arătat, în premieră, în 2007, reporterilor ziarului Libertatea, anchetatorii au descoperit recent două pete de sânge care au decis arestarea lui


«Daţi-mi voie să-mi cresc copilul»

Înainte de pronunţarea verdictului, judecătorii i-au dat posibilitatea lui Cristian Cioacă să-şi spună punctul de vedere. Arogantul de altădată a încercat să-i înduioşeze pe magistraţi băgând în faţă' copilul şi serviciul. Daţi-mi voie să-mi cresc copilul şi să mă duc la serviciu. Nu am fost un pericol pentru societate timp de 5 ani' au fost cuvintele pe care poliţistul le-a rostit din boxa acuzaţilor.
(Remus Vlad)


Probele care l-au înfundat pe ofiţer

Ultimele verificări făcute de anchetatori în casa din Braşov a lui Cioacă au scos la suprafaţă probe noi: pete de sânge, pe baza cărora poliţistul a fost reţinut. Folosind aparatură de ultimă generaţie, criminaliştii au descoperit urme pe pereţi, la îmbinările uşilor de la camere, sub parchet şi sub pragul dintre baie şi dormitorul conjugal, acolo unde se presupune că ar fi lovit-o, ar fi strangulat- o, după care i-ar fi tranşat trupul.
(Remus Vlad)


Emilia Ghinescu, mama Elodiei: Era de aşteptat, judecătorii s-au convins de prostiile şi de minciunile lui. Poate aşa a vrut Dumnezeu, de Sfântul Nicolae, să-i facă un cadou Elodiei, acolo unde e ea, pe lumea cealaltă'


Ce se va întâmpla cu Patrik?

Patrik (7 ani), băieţelul lui Cristian Cioacă şi al avocatei dispărute, Elodia Ghinescu, a rămas şi fără tată. Soarta micuţului ar putea fi decisă de o instanţă de judecată, care l-ar putea da spre îngrijire ori bunicii paterne, ori surorii ofiţerului braşovean, cea care, la un moment dat, a mai cerut custodia nepotului său. Patrick se află acum la Piteşti, în grija surorii lui Cioacă.
(Remus Vlad)


Filmul dispariţiei Elodiei

August 2007. Elodia Ghinescu, o avocată din Braşov, soţie de poliţist şi mama unui copil de numai doi ani şi jumătate, a dispărut de acasă în noaptea de 29 spre 30 august.

Septembrie 2007. Pe 17 septembrie, o echipă de anchetatori din Capitală a mers la Braşov. Cristian Cioacă a fost reţinut şi acuzat de omor. Ulterior, a fost lăsat liber, din lipsă de probe.

Octombrie 2007. Zeci de obiecte, între care şi o uniformă de poliţist, care aparţineau soţilor Ghinescu- Cioacă, au fost descoperite într-o pădure de lângă Braşov.

Ianuarie 2008. Cioacă a ajuns din nou în arest, fiind acuzat că a spart adresa de e-mail a Elodiei.

Februarie 2008. Poliţistul e eliberat de Curtea Supremă.

Octombrie 2008. Părinţii Elodiei au dat anunţ la mica publicitate în care solicitau informaţii care i-ar fi putut ajuta pe procurori.

Februarie 2009. Avocata Elodia Ghinescu a fost declarată dispărută oficial.

Mai 2009. Anchetatorii au reluat căutările Elodiei. Au căutat în lacuri şi păduri, dar fără rezultat.

August 2009. La aproape doi ani de la dispariţia nevestei, poliţistul Cristian Cioacă a fost audiat din nou de procurori. În schimb, acesta a cerut închiderea dosarului.

Septembrie 2010. Cristian Cioacă e condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru că a spart căsuţa de e-mail a soţiei.

Martie 2012. Poliţistul a cerut banii de pe asigurarea Elodiei, care era în valoare de peste 100.000 de euro.

Septembrie 2012. Procurorii au găsit noi pete de sânge, aparţinând Elodiei, în apartamentul lui Cioacă. decembrie 2012. Cioacă e arestat pentru uciderea Elodiei.
(Mihai Oprea)

A fost o vreme în care Elodia şi Cioacă zâmbeau împreună →


foto: Valentin David


 

Citește și:

Iată primele fotografii cu Cioacă ÎNCĂTUŞAT, dar cu ZÂMBETUL PE FAŢĂ! Poliţistul a fost arestat în locuinţa sa din Piteşti!
Magistraţii au decis: Cristian Cioacă va fi dus în arest
Explicaţia HALUCINANTĂ a avocatei lui Cristian Cioacă! De ce s-au găsit urme de sânge în apartamentul din Braşov
Şi studenţii o caută pe Elodia! Cursanţii de la Academia de Poliţie vor să dezlege enigmele «crimei perfecte»
Cioacă, cel mai bun ACTOR român! Specialiştii psihologi au analizat pentru Libertatea comportamentul poliţistului
Iată de ce l-au lăsat liber magistraţii bucureşteni pe poliţistul Cristian Cioacă: Judecătorii nu exclud ca Elodia să fie în viaţă
DESCOPERIRE ŞOCANTĂ! SÂNGELE ELODIEI, pe tocul pistolului şi în maşina lui Cioacă
CAZUL ELODIA. Cioacă ar fi dat cu GLET şi cu VOPSEA LAVABILĂ peste SÂNGELE soţiei sale. „Inculpatul a TRANŞAT cadavrul”

Comentarii