Mergi direct la conținut »
Cioloș despre Kovesi: A făcut lucruri minunate pentru lupta contra corupției
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Cioloș despre Kovesi: A făcut lucruri minunate pentru ca lupta împotriva corupției să fie consolidată

De Ovidiu Matache, . Ultimul update Luni, 09 iulie 2018, 19:14

Președintele fondator al Mișcării România Împreună, Dacian Cioloș, a afirmat, luni, că Laura Codruța Kovesi a făcut lucruri minunate pentru ca lupta împotriva corupției din România să fie consolidată. El a mai spus, referitor la situația actuală, că sunt ”ultimele zvâcniri ale celor care de un an și jumătate au o problemă cu justiția”.

Ad placeholder

Dacian Cioloș a declarat, luni, la Galați, că speră că lupta împotriva corupției nu va afectată după revocarea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA, afirmând că aceasta a făcut lucruri minunate.

”Eu sper să nu afecteze (n.r. – lupta anticorupție) pentru că eu știu că la DNA sunt mulți oameni verticali, profesioniști care sper eu să nu se lase intimidați și vreau să le transmit și un mesaj cu ocazia aceasta să știe că și oameni din stradă, dar și forțe politice, sunt alături de ei ca să își facă treaba în mod independent și profesionist, așa cum au facut-o și până acum. Laura Codruța Kovesi a făcut lucruri minunate pentru ca lupta împotriva corupției în România să fie consolidată, să fie un exemplu pentru multe țări din Europa și din afara Europei și vreau să-i mulțumesc și pe această cale pentru ceea ce a făcut acolo și pentru că a rămas demnă până la capăt. Însă sunt convins și cred că e important să demonstrăm că lupta împotriva corupției din România nu depinde doar de un om și că avem instituții deja puternice care nu pot fi intimidate de decidenți politici cărora le e frică de instituții puternice și care încearcă să le decimeze”, spus Cioloș, răspunzând unei întrebări, dacă revocarea Laurei Codruța Kovesi ar putea afecta lupta împotrovia coprupției.

El a mai spus că este important ca lupta anticorupție să continue, iar modificările Codului Penal și Codului de Procedură Penală să nu poată fi puse în practică, în acest scop instrumentul legal fiind declanșarea unui refendum.

”Cred că e important în continuare să arătăm celor care atacă justiția că nu sunt într-un sat fără câini, cred că nu e totul pierdut pentru ca modificările Codului Penal și Codului de Procedură Penală care au fost operate să nu ajungă să fie aplicate, mi se pare esențial acest lucru și trebuie să ne mobilizăm ca să putem asigura aceasta. am discutat și cu colegi de la usr și din organizațiile civice despre ce am putea face în perioada următoare pentru ca acest lucru să se întâmple și anume să putem opri punerea în practică a acestor modificări a Codului Penal si Codului de Procedură Penală, și cred că e important să ne gândim foarte serios în ce mod putem declanșa un referendum pentru ca oamenii să poată să vină și să spună ce părere au despre modul în care decurge sau nu lupta impotriva coruptiei în românia, nu doar ieșind în stradă disperați și frustrați , ci folosind și instrumente constituționale și legale  și cred că refendumul ar fi un astfel de instrument, iar dacă cei care spun că și ei luptă împotriva corupției o fac într-adevăr, nu văd de ce le-ar fi frică de un astfel de instrument”, a mai spus Cioloș.

El a adăugat, referitor la situția din prezent din România, că el consideră că ”sunt ultimele zvâcniri ale celor care de un an și jumătate au o problemă cu justiția”.

”Important este ce vom face de acum înainte pentru că eu consider că sunt ultimele zvâcniri ale celor care de un an și jumătate au o problemă cu justiția și încearcă să încalce justiția, sunt ultimele zvâniri și e important este să mergem în apărarea justiției în continuare. Sunt convins că sunt foarte mulți oameni de bun simț în România, sunt unii care se exprimă vizavi de ceea ce se întâmplă și sunt unii care reprimă din diferite motive sentimentele și senzațiile pe care le au, dar care sunt în aceeasi stare de disperare vizavi de ceea ce se întâmplă și mi se pare important să dăm semnalul clar că toți oamenii aceștia nu sunt singuri și că există în România o alternativă capabilă să facă lucrurile drept, cinstit, transparent, onest și profesionist”, a mai spus Cioloș.

Dacian Cioloș participă, luni, la Galați, la o dezbatere intitulată ”Galați, Moldova, România, încotro?” din cadrul consultării naționale “Întrebăm România Împreună”.

Evenimentul de la Galați este organizat de Platforma România 100 împreună cu comunitățile locale RO100 Galați și RO100 Curățăm Galațiul.

Prima reacţie a Laurei Codruţa Kovesi după revocare. Fostul procuror-şef al DNA a spus că mandatul ei încetează de astăzi, precizând că procedura de revocare nu a îndeplinit criteriile prevăzute de lege.

Ad placeholder

Citește și: Veniturile celor din Armată și Poliție, secretizate. Salariile și tichetele de vacanță devin “informații clasificate”, la propunerea Guvernului

Ad placeholder
FOTO Noua cucerire a lui Ion Ion Țiriac e amețitoare! Cu ce star se iubește, după Ileana Lazariuc
PARTENERI - GSP.RO
FOTO Noua cucerire a lui Ion Ion Țiriac e amețitoare! Cu ce star se iubește, după Ileana Lazariuc
Cine e soția multimilionarului român acuzat că a vrut să o ÎNECE la Mamaia. E fosta iubită a unui cântăreț celebru
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cine e soția multimilionarului român acuzat că a vrut să o ÎNECE la Mamaia. E fosta iubită a unui cântăreț celebru
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
HOROSCOP
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close