Mergi direct la conținut »
CLIPE DE GROAZĂ la Timisoara! Un tramvai a mers DOUĂ STAȚII fără nici un control, după ce VATMANUL a LEȘINAT | Călătorii, cuprinși de PANICĂ!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

CLIPE DE GROAZĂ la Timisoara! Un tramvai a mers DOUĂ STAȚII fără nici un control, după ce VATMANUL a LEȘINAT | Călătorii, cuprinși de PANICĂ!

Incident incredibil, petrecut în această după-amiază, la Timișoara! Un tramvai de pe linia 4 a mers două stații fără control, după ce vatmanul a leșinat și a căzut din mijlocul de transport. Când au observat că nimeni nu mai este la manetă, călătorii au întrat în panică și au început să forțeze ușile.

De Georgiana Marcu,

Martorii au povestit că vatmanului i s-a făcut rău în timp ce conducea și s-a ridicat în picioare ca să deschidă ușa, probabil ca să ia o gură de aer, numai că omul a leșinat și s-a prăbuișit în afara vehiculului, lovindu-se puternic de asfalt în momentul impactului.

În acest timp, tramvaiul a continuat să meargă două stații fără vatman, pe o distanță de aproximativ jumătate de kilometru, scrie Opinia Timișoarei. Pe traseul parcurs fără control sunt două intersecții semaforizate, iar printr-una dintre ele circulă frecvent TIR-uri, astfel că numai o minune a făcut ca tramvaiul să treacă de fiecare dată pe verde și să nu se întâmple o nenorocire.

Oprit de o pantă salvatoare

Martorii spun că tramvaiul s-a oprit în zona Ciclop, întrucat acolo există o pantă, iar aceasta a încetinit garnitura.  Altfel, vehiculul și-ar fi continuat drumul, pentru că maneta era poziționată pe setarea de mers.

Timișorenii aflați în tramvai au tras o spaimă de zile mari! Mai multi oameni povestesc că i-au văzut pe călători pe traseu în timp ce băteau cu pumnii în geamurile vagoanelor, disperați. Au răsuflat ușurați când garnitura s-a oprit și s-au bulucit să coboare.

Vatmanul a scăpat și el ca prin minune în urma căzăturii, și a avut noroc că nu l-a lovit vreo mașină ori că nu a ajuns sub roțile garniturii la maneta căreia s-a aflat. El a fost însă transport de urgență la spital pentru că s-a lovit destul de rău la cap.

TVR spune că le-a interzis angajaților să vorbească pentru a evita „situații care i-ar putea afecta reputaţia”
Recomandări
TVR spune că le-a interzis angajaților să vorbească pentru a evita „situații care i-ar putea afecta reputaţia”
 

Întâmplător, prin zonă a trecut o femeie vatman care a intuit pericolul și a urcat imediat să seteze comanda de frână. Aceasta a explicat că panta care a încetinit garnitura a fost mană cerească, întrucât tramvaiul se putea pune în mișcare din nou în orice moment.

Regia de transport se bâlbâie

”Tramvaiul circula pe strada Stan Vidrighin, dinspre Liviu Rebreanu spre Pestalozzi, iar la intersecția cu bulevardul Eroilor, ușa tramvaiul fiind deschisă, vatmanul, din cauza unor probleme de sănătate, s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil. Bărbatul de 55 de ani a fost transportat la spital și niciun călător nu a fost rănit. Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cauzele și împrejurările producerii incidentului”, a declarat pentru Ancuța Morariu, purtător de cuvânt IPJ Timiș.

O clinică din Târgoviște, acuzată că înghesuie pacienții pe holuri și la cozi, în loc să facă programări. Reacția administratorului
Recomandări
O clinică din Târgoviște, acuzată că înghesuie pacienții pe holuri și la cozi, în loc să facă programări. Reacția administratorului
 

Reprezentanții regiei de transport au avut însă o reacție cel puțin surprinzătoare în legătură cu acest incident. Aceștia susțin că pasagerii din tramvai nu au fost nici o clipă în pericol! Reprezentanții RATT confirmă că vatmanul a leșinat, însă, potrivit acestora, ar fi existat un controlor de bilete aflat întâmplător în vagon care ar fi intervenit de urgență și ar fi preluat comenzile în locul vatmanului. Aceștia adaugă că garnitură nu s-a oprit de la sine, ci doar acționată de acest salvator.

Potrivit martorilor însă, în cabina vatmanului nu se poate pătrunde din vagon, aceasta fiind complet separată printr-un perete de sticlă securizată și are intrare diferită de cea a călătorilor. Iar singura care a intervenit a fost o femeie vatman, însă aceasta a urcat la comenzi abia după ce tramvaiul se oprise deja.

Foto: PressAlert.ro

Close
Închide
  Close