Mergi direct la conținut »
Comisarul şef Traian Berbeceanu, victima conspiraţiilor colegilor: ”Îi dorim vată în nas şi pantofi de lac”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Comisarul şef Traian Berbeceanu, victima conspiraţiilor colegilor: ”Îi dorim vată în nas şi pantofi de lac”

Comisarul şef Traian Berbeceanu, victima conspiraţiilor colegilor: ”Îi dorim vată în nas şi pantofi de lac”

Detalii incredibile au ieșit la iveală, după mai bine de un an, în dosarul în care a fost judecat comisarul şef Traian Berbeceanu.

Totul a ieșit la iveală după ce magistrații completului care a judecat pe fond cauza comisarului șef Traian Berbeceanu și-au motivat decizia.

Potrivit Glasul Hunedoarei, instanța spune că Berbeceanu a fost o adevărată victimă a unei întregi conspirații, achitându-l pe fostul șef al BCCO Alba Iulia, și condamnându-i pe procurorii și ofițerii care au pus la cale un întreg scenariu pentru a-l putea îndepărta de la conducerea Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia.

„Cea mai mare mârșăvie și nemernicie pe care am pățit-o eu în 20 de ani de Poliție”, spunea comisarul șef Traian Berbeceanu, în octombrie 2013, atunci când procurorii DIICOT Alba au descins la locuința sa și a părinților săi. Iar spusele sale au fost și demonstrate.

Judecătorii instanței supreme susțin că foștii colegi ai lui Berbeceanu au vrut să scape de acesta după ce au aflat că acesta i-a raportat șefilor de la București pentru că s-au dat de partea infractorilor.

Trebuie să îi plătească și despăgubiri

În instanță, zeci de martori au dat declarații în dosar, dar condamnarile se bazează și pe interceptări ale discuțiilor telefonice, dintre cei trei care au pus la cale conspirația împotriva lui Traian Berbeceanu. Într-una dintre ele, polițistul Alin Cean se bucură că după inculpare Berbeceanu și-a pierdut calitatea de ofițer de poliție judiciară și, astfel, nu va mai avea acces la informații.

Ministrul Sănătății i-o retează lui Firea: ”Nu voi semna testarea celor 10.000 de bucureșteni. S-ar folosi aceeași aparatură de analiză de la Balș”
Recomandări

Ministrul Sănătății i-o retează lui Firea: ”Nu voi semna testarea celor 10.000 de bucureșteni. S-ar folosi aceeași aparatură de analiză de la Balș”

 

„Cean: Să-l ierte Dumnezeu și să-l hodinească!

Opruța: Pe fiecare cum facem.

Cean: Exact ce i-am dorit, pantofi de lac și vată în nas…

Opruța: Cred că Alin face chef, ha?!

Cean: Ar fi cazul, că vrusei să-l sun, cu pretenu, cu vecinu, cu Stelică. Hai să-l sunăm pe Alin, poate dă de băut, bem și noi un șpriț azi pe undeva”.

”Este demonstrat dincolo de orice îndoială ca inculpații au știut că Traian Berbeceanu este o persoană nevinovată. Dar au denaturat adevărul, ca să îl îndepărteze de la șefia Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate. Inculpații au acționat coordonat pentru obținerea unor declarații incriminatoare la adresa lui Berbeceanu, fiind folosite în tactica de ascultare metode nelegale, de formulare a unor întrebări sugestive, în perioade de stres ale martorilor, prin expunerea acestora la o zarvă excesivă”, se arată în motivarea judecătorilor de la ÎCCJ.

Ca urmare, fostul șef al DIICOT Alba, procurorul Ioan Mureșan, a fost condamnat în primă instanță la 7 ani de închisoare pentru represiune nedreaptă și abuz în serviciu. Colegul său, Nicolae Cean, de la Parchetul Alba, a primit doi ani cu executare pentru complicitate, iar ofițerul Alin Munteanu, de la BCCO Alba, 4 ani cu executare. Totodată, ei trebuie să plătească 100.000 de euro, daune morale, și peste 150.000 de euro, daune materiale.

Cel mai mare spital din țară are medici și pacienți bolnavi de COVID-19. Managerul de la ”Universitar”: ”Da, luăm măsuri și nu accept să refuzăm bolnavii”
Recomandări

Cel mai mare spital din țară are medici și pacienți bolnavi de COVID-19. Managerul de la ”Universitar”: ”Da, luăm măsuri și nu accept să refuzăm bolnavii”

 

Traian Berbeceanu a fost declarat în 2007 „Poliţistul anului”

Comisarul Traian Berbeceanu, care în 2013 a fost acuzat pe nedrept că ar sprijinit o grupare infracţională specializată în evaziune fiscală cu produse petroliere, a fost declarat în 2007 „Poliţistul anului”.

Traian Berbeceanu declara, în 2012, că la Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia erau depuse trei plângeri pe numele său, formulate de către o parte dintre inculpaţii în dosarul utilajelor agricole furate din ţări ale UE, dosar pe care BCCO Alba Iulia îl instrumenta la acea dată.

Două dintre plângeri au fost formulate de subcomisarul BCCO Liviu Schiau şi fostul şef al SRI Alba Ioan Tarnu, ambii cercetaţi în dosarul utilajelor agricole furate din ţări ale UE.

Citește și: Unchiul lui TRAIAN BERBECEANU, fostul şef al BCCO Alba, a fost GĂSIT MORT într-un lac

Close
Închide
  Close