Mergi direct la conținut »
Compania de Drumuri a blocat inutil timp de șapte luni licitația pentru pasajul de la Mogoșoaia de pe Centura Capitalei
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Compania de Drumuri a blocat inutil timp de șapte luni licitația pentru pasajul de la Mogoșoaia de pe Centura Capitalei

Compania de Drumuri a blocat inutil timp de șapte luni licitația pentru pasajul de la Mogoșoaia de pe Centura Capitalei, autoritatea ținâmnd să conteste eliminarea unui criteriu "eronat" de evaluare din caietul de sarcini.

Realizarea unui pasaj rutier de 112 metri pe Centura Capitalei, peste rondul de la Mogoșoaia, bate pasul pe loc de mai bine de șapte luni după ce Compania de Drumuri a ținut să conteste până în pânzele albe, dar fără succes, eliminarea unui criteriu „eronat” de evaluare din caietul de sarcini. Deși vorbim de un proiect relativ simplu, ușor de făcut, ieftin și care ar rezolva un punct de blocaj de pe Centura Nord a Bucureștiului, licitația e deja întârziată nepermis de mult, scrie HotNews.

Licitația pentru pasajul de pe Centura de Nord a Capitalei, pe care autoritățile l-au tot promis în vederea unui trafic mai bun în zonă, a fost demarată în iunie 2017, dar a fost contestată imediat. Este vorba despre un criteriu de evaluare, care oferă puncte acum – ofertei din prezent – pentru constructorul care „promite” că peste zece ani stratul de uzură al asfaltului va fi unul bun, Consiliul pentru Soluționarea Contestațiilor admițând contestația, considerând „eronată” utilizarea unui astfel de criteriu.

Cum CNAIR nu a acceptat decizia și a contestat-o în instanță în mod repetat, abia în martie Compania de Drumuri a decis să modifice documentația de licitație și a anunțat că deschide ofertele abia în luna aprilie.

Astfel că, atribuirea lucrărilor va veni, probabil, în luna mai, adică la peste 11 luni distanță de la lansarea licitației.

Proiectul, care are o valoare estimată de circa 33 de milioane de lei (7,2 milioane Euro), presupune realizarea unui pasaj de puțin peste 112 metri, iar contractul ar urma să aibă o durată de șase luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuția propriu-zisă.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/Cum a reușit Ecaterina Ladin să intre în pielea personajului Dalida din ”Las Fierbinți” ”M-au inspirat secretarele pe care le-am cunoscut!”

Close
Închide
  Close