MENIU CAUTĂ

Copilul care se luptă cu «fluturaşii»

Distribuie

A mai suportat o operaţie. Miercurea trecută. Intervenţie grea, foarte periculoasă. Tumoarea asta s-a găsit să crească într-o zonă sensibilă, iar chirurgul chiar trebuia să fie vrăjitor ca să o poată extrage de acolo. Şi medicul Taşcu de la Spitalul Bagdasar-Arseni a fost. ”Domnul doctor mi-a spus că sunt două alternative: operaţie sau încă două săptămâni de viaţă. Şi mi-a spus că operaţia poate fi riscantă. Mi-am asumat, că nu puteam să aşteptăm să ne moară copilul!”, ne-a spus tatăl lui Cătălin.
El şi soţia lui au trecut prin multe cu băieţelul, iar în urmă cu câţiva ani, tot o tumoare craniană le-a răpus fetiţa. Cătălin a apărut pe lume ca o mângâiere şi ca o speranţă că viitorul va închide răni adânci. ”Atunci când eram gravidă cu băiatul, ne-am îngropat fetiţa de 8 anişori, pe care cancerul a învins- o”, ne-a povestit Ileana, mama copilului. În urmă cu trei ani însă, fericirea familiei s-a spulberat. Băiatul a fost diagnosticat cu tumoare craniană. Era ajunul Crăciunului 2009. A urmat operaţia, efectuată tot de doctorul Taşcu, apoi tratamentul specific cancerului la două clinici de stat din Italia. Mari eforturi financiare, ajutor de la colegii tatălui, angajaţi la Doosan IMGB, şi de la oameni necunoscuţi, care le-au aflat tragedia.
Totul părea că merge bine, RMN-urile arătau perfect curate, fără urmă de ”fluturaşul din cap”, cum îi spunea Cătălin când încă tumoarea era acolo. Băieţelul a mers şi la şcoală, a terminat clasa întâi. Totul era normal până în urmă cu două săptămâni, când computerul tomograf a relevat că o altă tumoare a apărut. Acum ”fluturaşul” a dispărut iar, dar vor urma drumurile şi tratamentele din Italia. Costisitoare, peste puterile acestei familii. Dacă puteţi să ajutaţi oricât de puţin, contează! (Simona Ionescu, Gabriel Peneş)

Cum ne poţi contacta

Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 21.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: ajuta [email protected] Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: [email protected] libertatea.ro. Contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537 deschis la RBS BANK S.A.
Puteţi dona si prin intermediul cardului bancar, online: https://mpy.ro/ajutacopiii

Comentarii