MENIU CAUTĂ
19 Iul. 2012 17:24

Copilul cu ursitoare rele | La doar 4 ani, Albert Puşcaşu se luptă cu multiple afecţiuni cardiologice, neurologice şi stomacale grave

Distribuie

Nimeni nu ştie ce fel de ursitoare întunecate i-au stat în preajmă, când Albert, micul sucevean, a venit pe lume. Şi mai ales de ce. Dar ce se ştie este că, la doar trei zile de la naştere, băieţelul a fost diagnosticat cu o malformaţie gravă a inimii, cu nume ca de balaur: tetralogie Fallot cu atrezie de valvă pulmonară şi canal arterial persistent larg. Când a împlinit o lună şi jumătate de viaţă, Albert suferea prima intervenţie chirurgicală. Dar necazurile s-au rostogolit şi mai mari, în continuare. În timpul operaţiei, suferă un accident cerebral care a dus la instalarea şi dezvoltarea unui sindrom Lennox, cea mai severă formă de epilepsie la copii şi a unui retard psiho-motor. La un an şi trei luni, are loc o nouă operaţie.
De data aceasta, în timpul ei, Albert intră în stop cardiorespirator timp de 20 de minute. Şi totuşi, ceva sau cineva îl aducea mereu înapoi la viaţă. Dar asta nu însemna şi sfârşitul calvarului. În interval de câteva luni, suferă câteva hemoragii digestive, apoi e diagnosticat şi cu reflux gastroesofagian şi esofagită de reflux. Din cauza aceasta, peste puţină vreme Albert va fi supus unei alte operaţii, la Spitalul Marie Curie din Bucureşti.

12.000 de lei, terapia cu oxigen

La aproape 4 ani, pe care îi va împlini la 8 august, Albert nu merge, nu vorbeşte, nu poate spune ce-l doare sau când îi e sete ori când îi e foame. Doar stă uneori în funduleţ şi mai ales priveşte. Priveşte ca şi când ar întreba: ”De ce?”. Ca şi când aşteaptă răspunsuri la toate întrebările pe care nu le poate rosti. Deocamdată, părinţii sunt cei care aşteaptă rezultatele operaţiei ce urmează. Şi încearcă să facă rost şi de 12.000 de lei, costul celor 30 de şedinţe cu oxigen, pe care Albert le-ar face la Centrul de Medicină Hiperbară din Constanţa, pentru mai buna funcţionare a cordului şi a creierului.
Cine vrea să-l ajute pe Albert poate dona bani pe numele lui, în contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.

Cum ne poţi contacta

Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: ajuta [email protected] Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: [email protected] bertatea.ro. Contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.

Comentarii