Mergi direct la conținut »
VIDEO| Noi imagini din satelit arată cum Coreea de Nord continuă să își modernizeze instalațiile nucleare
Ştiri Libertatea > Ştiri > VIDEO| Noi imagini din satelit arată cum Coreea de Nord continuă să își modernizeze instalațiile nucleare

VIDEO| Noi imagini din satelit arată cum Coreea de Nord continuă să își modernizeze instalațiile nucleare

Noi imagini din satelit arată cum Coreea de Nord continuă să își modernizeze instalațiile nucleare și a adus îmbunătățiri rapide infrastructurii de la Centrul de Cercetare Științifică Nucleară din Yongbyon - o instalație utilizată pentru a produce plutoniu pentru de armele nucleare, scrie CNN citând o analiză realizată de grupul de monitorizare a Coreei de Nord, 38 North.

Surprinse pe 21 iunie, fotografiile dezvăluie modificări ale reactorului de producție a plutoniului și construirea mai multor facilități de sprijin – modernizări planificate pe termen lung care erau deja în desfășurare înainte ca liderul nord-coreean Kim Jong Un și președintele american Donald Trump să se întâlnească la Singapore la începutul acestei luni.

„Continuarea lucrărilor la instalația din Yongbyon nu trebuie privită ca având nicio legătură cu angajamentul Coreei de Nord de a denucleariza”, se arată în raportul 38 North, dar fotografiile sugerează că Phenianul continuă să-și vadă de treburi la fel ca înainte de întâlnirea celor doi lideri.

Imaginile sunt în contradicție cu declarația recentă a lui Donald Trump, conform căreia regimul nord-coreean nu mai reprezintă o amenințare nucleară, chiar dacă nu s-a adus nicio dovadă că Phenianul va întrerupe programul său nuclear.

Secretarul de stat Mike Pompeo a declarat miercuri că țara nord-coreeană rămâne o amenințare nucleară, dar a apărat comentariile anterioare ale lui Trump. „Sunt convins că intenționează să reducă amenințarea. Nu cred că există îndoieli în privința asta. Am luat coborât nivelul de tensiune. Pentru moment, avem un risc redus”, a declarat șeful diplomației americane.


Citește și: CORESPONDENȚĂ DIN ITALIA/ Una dintre cele mai moderne nave militare din lume a fost lansată la apă. E spital mobil, centrală electrică plutitoare și produce apă potabilă!


Close
Închide
  Close