Mergi direct la conținut »
Criză de cartofi în Marea Britanie din cauza românilor care au refuzat să mai lucreze în frig
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Criză de cartofi în Marea Britanie din cauza românilor care au refuzat să mai lucreze în frig

Criză de cartofi în Marea Britanie din cauza românilor care au refuzat să mai lucreze în frig

Britanicii se confruntă cu o criză de cartofi, după ce muncitorii români au refuzat să mai lucreze din cauza temperaturilor prea scăzute, scrie The Sun.

Cartofii din care se face celebra mâncare de cartofi britanică se găsesc tot mai greu în magazine deoarece nu mai sunt oameni care să-i recolteze.

În Jersey, muncitorii români angajați să lucreze în fermele de cartofi au renunțat la locurile de muncă spunând că este prea frig pentru a lucra.

În mod tradițional, cartofii erau culeși de fermierii polonezi, dar întrucât condițiile de muncă de la ei din țară s-au îmbunătățit, ei nu s-au mai întors la muncă anul acesta. Prin urmare, 75 de români au fost aduși în locul lor, dar doar 15 au rămas.

Proprietarul unei ferme, Charlie Gallichan a spus: „Munca nu li s-a potrivit celor mai mulți dintre ei, spunând că este prea frig ca să mai muncească”.


Citește și: REPORTAJ/Spectaculoasa viață a unui fost boxer și rugbyst din România, care a gătit pentru regina Elisabeta a Angliei


Close
Închide
  Close