Mergi direct la conținut »
Cum a scăpat cu viață o familie cazată la un hotel atacat de teroriști în Sri Lanka: ”Am fost leneși”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Cum a scăpat cu viață o familie cazată la un hotel atacat de teroriști în Sri Lanka: ”Am fost leneși”

Un britanic de 48 de ani, aflat în vacanță cu familia în Sri Lanka, povestește că a scăpat cu viață din explozia de la unul dintre hotelurile din Colombo după ce nu s-au trezit la timp pentru micul-dejun.

Julian Emmanuel era cazat împreună cu soția sa și cu cei doi copii la Hotelul Cinnemon, unul dintre cele trei unități de cazare din Colombo atacate de teroriști.

„Am fost cam leneși și ne-am trezit târziu. Eram la etajul 9, iar micul dejun se lua la subsol, acolo unde a explodat și bomba. Deci am fost foarte norocoși. Totul este în mâinile lui Dumnezeu”, a spus Julian într-o intervenție pentru Good Morning Britain.

Britanicul povestește că imediat după atac au fost evacuați din hotel și timp de două ore au stat în stradă, până când autoritățile au evaluat situația și s-au asigurat că nu există alte riscuri.

„Apoi am văzut carnagiul, dezastrul, am stat chiar lângă el. Am văzut ce s-a întâmplat în acel restaurant. Ar fi trebuit să fim și noi acolo pentru a lua micul dejun, dar am întârziat. Cred că timpul înseamnă totul”, a mai spus Julian.

Bilanţul atacurilor din Sri Lanka a ajuns la 290 de morți, luni dimineața, 22 aprilie. Cel puțin 500 de persoane au fost rănite în urma exploziilor care au vizat cinci hoteluri și trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa.

Potrivit autorităților locale, 24 de suspecți au fost arestați până acum în acest caz. Poliția din Sri Lanka a anunțat că zeci de cetățeni străini se numără printre victime.


Citește și: Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor. Semnificaţia fiecărei zile din ultima săptămână din Postul Paştelui


 

Close
Închide
  Close