Aproape jumătate dintre români (49%) aleg să reducă cheltuielile la minim în această perioadă, gândindu-se de două ori înainte de a face o cheltuială. Cei mai preocupați de acest aspect sunt adulții cu vârste cuprinse între 45-54 ani.

De asemenea, 1 din 4 persoane și-au asigurat provizii de mâncare și alte produse de bază pentru această perioadă, iar 30% dintre români se îndreaptă către cump ărăturile online zilele acestea, mai mult decât o făceau înainte de epidemia de coronavirus.

Potrivit, studiului mulți dintre oameni respectă regulile de prevenție: 82% dintre români se spală și se dezinfectează mai des pe mâini, iar 75% evită spațiile publice, ieșind afară doar pentru drumurile de strictă necesitate. Mai mult, 46% dintre persoane își iau măsuri de precauție suplimentară, alegând să poarte mască și mănuși atunci când ies afară.

În această perioadă, oamenii sunt mult mai preocupați și de persoanele apropiate: o treime dintre români își contactează mai des familia și prietenii.

„Pentru mai mult de jumătate (56%) dintre românii care au un loc de muncă, lucrul de acasă nu este posibil, din cauza specificului muncii pe care o realizează, făcând ca peste jumătate din populația activă să rămână vulnerabilă la virus. 34% dintre angajați și-au adaptat modul de lucru de acasă, fie parțial (22%), fie în totalitate (12%). 9% obișnuiau să lucreze de acasă și înainte”, conform analizei MKOR Consulting.

Citeşte şi:

Mărturiile unui medic de la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol: „La început am privit cu teamă decizia de a fi gazdă pentru carantinați”

Cronica unor morți colective neglijate în rețeaua privată de dializă Diaverum. 8 decese, mai multe ca în focarul de la Țăndărei

Harta deceselor provocate de COVID-19 în România. Ce alte boli aveau cei care au murit și care sunt județele în care rata de mortalitate trece de 10% dintre cei infectați

S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI