Mergi direct la conținut »
Cum arată SUV-ul blindat creat de BMW care e imun la gloanțe de Kalașnikov, bombe și atacuri cu drone Galerie foto
5imagini
Ştiri Libertatea > Ştiri > Cum arată SUV-ul blindat creat de BMW care e imun la gloanțe de Kalașnikov, bombe și atacuri cu drone

Cum arată SUV-ul blindat creat de BMW care e imun la gloanțe de Kalașnikov, bombe și atacuri cu drone

BMW, producătorul auto bavarez, a scos pe piață o variantă blindată a modelului BMW X5. Construit pe aceeași platformă, vehiculul blindat X5 Protection VR6 este antiglonț, rezistă la explozii și atacuri cu drone. Producătorul auto susține că acesta oferă protecție persoanelor private prin blindajul acestuia și a echipamentelor specifice de securitate.

De Mihai Niculescu,

Mașina are aceleași caracteristici exterioare și interioare cu modelul de serie BMW X5, dar în plus față de acesta, varianta securizată dispune de un blindaj gros de oțel foarte dur, geamuri antiglonț concepute în mai multe straturi de 33 de milimetri, în față laterale și în spate, intercomunicație cu exteriorul și un sistem de alarmă la atacuri. În ciuda acestor elemente de securitate, producătorul susține că modelul arată precum cel obișnuit și poate trece neobservat.

Greutatea suplimentară nu îi afectează manevrabilitatea, susține BMW, potrivit Business Insider. Suspensiile și frânele modelului X5 Protection VR6 au fost modificate pentru a rezista la masa sporită a vehiculului.

Producătorul susține că mașina blindată poate rezista la atacuri cu mitraliere AK-47 – cea mai folosită armă din lume, potrivit BMW-, grenade de mână, și a unui atac cu drone. Mașina blindată are și o altă funcție de securitate, „tehnologia de după explozie” care blochează geamurile după o deflagrație.

Mașina rezistă unei explozii cu 15 kilograme de substanță detonantă, de la o distanță de 4 metri, susține producătorul german.

Rezervorul se poate autosigila în eventualitatea în care s-a produs o spărtură. Vehiculul poate ajunge la o viteză de 100 km/oră în 5,9 secunde iar viteza este limitată electronic la valoare de 209 km/oră.

Sursa foto: BMW

Close
Închide
  Close