Elevii care susțin luni proba scrisă la limba și literatură română au trebuit să redacteze la o compunere de minimum 150 de cuvinte în care să argumenteze apartenența unui text la genul epic.
Pentru a primi cele 16 puncte, absolvenții clasei a VII-a trebuie să precizeze două trăsături ale genului epic, să prezinte detaliat două trăsături ale genului epic, valorificând textul dat, să aibă un conținut adecvat cerinței și să respecte cerința privind numărul minim de cuvinte.
Cum demonstrezi apartenenţa unui text la genul epic
Unul dintre primii pași pentru a argumenta apartanența unui text la genul epic este definirea operei epice. Genul epic cuprinde opere literare în care autorul îşi exprimă în mod indirect gândurile, ideile şi sentimentele, prin intermediul acţiunii, al personajelor şi al naratorului.
Un text aparține genului epic deoarece:
- are acţiune – rezumat, eventual momentele subiectului;
- are personaje – prezentare scurtă;
- are narator – felul naratorului, la ce persoană povesteşte;
- se foloseşte naraţiunea, ca mod de expunere principal, dar, în funcţie de text, ea se împleteşte cu dialogul şi descrierea.
Model de Argumentare a Apartenenţei Unui Text La Genul Epic by simaioandan on Scribd
Citește și Fenomen în Parlament: majoritatea devine unanimitate, iar cutuma-lege. Fondul Suveran, adoptat neregulamentar
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro