Mergi direct la conținut »
Cum explică USR că a cedat în fața primarului Sectorului 1 și a aprobat 5 milioane de euro pentru toaletarea copacilor, până la finalul anului
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cum explică USR că a cedat în fața primarului Sectorului 1 și a aprobat 5 milioane de euro pentru toaletarea copacilor, până la finalul anului

Cum explică USR că a cedat în fața primarului Sectorului 1 și a aprobat 5 milioane de euro pentru toaletarea copacilor, până la finalul anului

În ședința de astăzi a Consiliului Local al Sectorului 1 s-a aprobat o rectificare bugetară prin care Administrația Domeniului Public (ADP) primește 25 de milioane de lei pentru toaletarea copacilor pentru cele 2 luni și jumătate care au mai rămas din acest an. Asta fără Parcul Herăstrău.

De Daniel Stanciu,

De trei săptămâni, avem zeci de mailuri și telefoane că din cauza noastră, a USR-ului și a PNL-ului, noi nu aprobăm rectificarea bugetară, iar școlile nu mai au cu ce să își plătească utilitățile. Și așa am votat bugetul.

Leon Păiuși, consilier local USR Sector 1:

Rectificarea a trecut cu voturile celor de la PSD, UNPR, PMP și ALDE, precum și a doi dintre consilierii locali ai USR.

”Consilierii PNL și USR au demonstrat, pentru a patra oară consecutiv, că nu le pasă de copiii și bolnavii sectorului 1”, spune primarul PSD Daniel Tudorache.

PNL s-a opus și susține că ADP Sctor 1 încearcă această suplimentare de buget enormă și suspectă de ceva timp.

În ultimele trei ședințe, s-a dorit suplimentarea bugetului ADP Sector 1. Pe partea de funcționare, s-a dorit majorarea bugetului ADP pentru întreținere grădini, parcuri, toaletări și așa mai departe cu 36.489.000 de lei.

Ramona Porumb, consilier local PNL:
Extras din Hotărârea privind aprobarea rectificării bugetului general centralizat al subdiviziunii administrativ-teritoriale Sectorul 1 pe anul 2019

Leon Păiuși, consilier local USR, acuză un șantaj politic din partea primarului

Consilierul local USR spune că bugetul Primăriei Sectorului 1 este de 1,300 miliarde de lei. Din acești bani, trei sferturi merg la funcționarea Primăriei și a direcțiilor din subordine, iar un sfert, la dezvoltare.

”Din acest buget de dezvoltare, Primăria și aparatul respectiv, la sfârșitul lunii octombrie, pentru că nu face nimic pe dezvoltare, ia de la dezvoltare și bagă toți banii pe funcționare. Se deturnează practic niște bani din dezvoltare” , susține Leon Păiuși.

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!
Recomandări

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!

 

Consilierul local acuză că, ”în mod intenționat”, în luna martie, când se aprobă bugetele pentru instituțiile publice, inclusiv pentru școli și spitale, acestora nu li se dau toți banii necesari pentru funcționare.

Leon Păiuși, consilier local USR

”Oamenilor de la școli și de la spitale, primarul le dă jumătate din banii respectivi, știind că, la sfârșitul lui octombrie, vor lua din investiții ca să acopere cheltuielile curente. Spre exemplu, el ia 45 de milioane de la dezvoltare școli și bagă tot către școli, dar din dezvoltare către funcționare”, explică Păiuși cum se schimbă destinația unor fonduri.

Leon Păiuși susține că, la început, USR s-a opus acestor relocări de fonduri și a cerut votarea rectificării bugetare pe capitole. Consilierii locali USR au solicitat ca rectificarea bugetară să fie discutată și aprobată pentru fiecare instituție în parte, pe capitole, nu general.

Mihaela, obligată să se prostitueze de un tânăr din clanul Boceanu. Șocant cum a sfârșit fata
Recomandări

Mihaela, obligată să se prostitueze de un tânăr din clanul Boceanu. Șocant cum a sfârșit fata

 

Primaria refuză să voteze bugetul pe capitole. O dată școli, altă dată spitale, altă dată ADP etc.

Leon Păiuși, consilier USR Sector 1:

„Suntem șantajați prin directori”

Leon Păiuși susține că acest mod de votare a rectificării bugetare permite primarului și consilierilor locali PSD să transfere bani către anumite instituții, cum ar fi ADP Sector 1, care primește zeci de milioane de lei pentru copaci.

Problema este, spune consilierul local USR, că în același proiect sunt trecute și fondurile alocate prin rectificare școlilor. Dacă unii consilieri locali se opun unor rectificări bugetare, dar sunt de acord cu altele, nu pot decât să voteze împotriva întregului buget sau să îl aprobe integral.

Consilierul local USR spune că așa ajung școlile în situația în care nu au bani de cheltuieli. Primarul le spune directorilor, profesorilor și medicilor că vina e la Opoziție, care devine ținta mesajelor acestora.

Directorii spun că, din cauza noastră, ei nu pot să își plătească utilitățile. Spitalele nu își pot plăti utilitățile.

Leon Păiuși, consilier local USR Sector 1:

În comunicatul de vineri al Primăriei Sectorului 1 despre rectificarea bugetară nu se menționează banii dați pentru ADP, dar se vorbește despre deblocarea banilor pentru școli și spitale.

El e tânărul care și-a biciuit iubita gravidă. Reacția halucinantă a mamei copilei
Recomandări

El e tânărul care și-a biciuit iubita gravidă. Reacția halucinantă a mamei copilei

 
Extras din Hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului general centralizat al subdiviziunii administrativ-teritoriale Sectorul 1 pe anul 2019

Cristian Tudose, liderul consilierilor locali PSD Sector 1, ne-a spus că ADP a cerut 36 de milioane de lei, dar i s-au aprobat doar 25 de milioane, ”deși avea nevoie de mai mulți bani”.

El a ținut să precizeze că banii nu sunt doar pentru toaletarea copacilor, ci în suma primită intră și alte costuri, cum ar fi paza și curățenia parcurilor.

Înainte de votarea rectificării bugetare, primarul Sectorului 1, social-democratul Daniel Tudorache, a explicat pentru Libertatea, pe un ton ridicat, situația: ”Cu siguranță, consilierii nu vor vota suma asta. Știți cum e, unul cere și altul dă”.

După vot, și edilul Sectorului 1 a precizat că suma alocată ADP la rectificare nu este doar pentru toaletarea copacilor.

Close
Închide
  Close