Mergi direct la conținut »
REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017. Cum se depune contestaţie pentru nota la Evaluarea Naţională 2017
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017. Cum se depune contestaţie pentru nota la Evaluarea Naţională 2017

REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017. Candidaţii care au susţinut anul acesta Evaluarea Naţională 2017 află luni, 26 iunie, notele obţinute la examene. Elevii nemulţumiţi de note pot depune, în aceeaşi zi, contestaţie. Iată cum se depune contestaţie pentru nota la Evaluarea Naţională 2017.

Rezultate Evaluarea Națională 2017. Află primul notele afișate

Rezultatele la Evaluarea Naţională 2017 sunt afişate luni, 26 iunie, la centrele unde au susţinut examenele sau online, pe site-ul evaluare.edu.ro. Notele vor fi afişate până la ora 16:00, iar după afişarea notelor la Evaluarea Naţională 2017, elevii au la dispoziţie patru ore, adică până la ora 20:00, pentru a depune contestaţii. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 30 iunie.

REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017. Cum se depune contestaţie pentru nota la Evaluarea Naţională 2017

Pentru a depune contestaţie pentru nota la Evaluarea Naţională, elevii trebuie să completeze o cerere adresată preşedintelui comisiei de contestaţii în care vor cere reexaminarea lucrării.

Candidatul major şi părinţii/reprezentanţii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti de organizare a evaluării naţionale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

În procesul de evaluare iniţială a lucrărilor scrise şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obţinute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roşie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanţa cu borderourile individuale, şi se semnează de aceştia. Nota finală se trece pe lucrare, în prezenţa profesorilor evaluatori, de către preşedintele comisiei. Preşedintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire şi semnează.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

În cazul în care diferenţa între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori numiţi de preşedintele comisiei. Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare şi reprezintă nota finală. Sub notă semnează cei patru evaluatori şi preşedintele comisiei. Numărul pachetului şi numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiţi anterior.

După încheierea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1 punct, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii numeşte o a treia comisie formată din alţi doi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestaţii.

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

Nota definitivă, acordată în conformitate cu procedura menţionată nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017. Reguli noi la contestaţii

Anul acesta, se modifică regulile pentru contestaţii la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017, dar şi pentru BACALAUREAT 2017. Se elimină regula diferenţei de 50 de sutimi, astfel că nota va fi modificată şi dacă între nota iniţială şi cea după contestaţie este o diferenţă mai mică de 50 de sutimi.

Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
Recomandări
Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
 
„Candidații la aceste examene, atunci când solicită reevaluarea lucrării, iau la cunoștință sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus și cu 0,10 puncte, și cu 0,50. Urmare a reevaluării, nota finală este cea de la contestaţii”, a anunțat Ariana Bucur, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Rezultate Evaluarea Naţională 2017 în fiecare judeţ

Rezultate Evaluarea Națională Alba

Rezultate Evaluarea Națională Arad

Rezultate Evaluarea Națională Argeș

Rezultate Evaluarea Națională Bacău

Rezultate Evaluarea Națională Bihor

Rezultate Evaluarea Națională Bistrița-Năsăud

Rezultate Evaluarea Națională Botoșani

Rezultate Evaluarea Națională Brașov

Rezultate Evaluarea Națională Brăila

Rezultate Evaluarea Națională București

Rezultate Evaluarea Națională Caraș-Severin

Rezultate Evaluarea Națională Călărași

Rezultate Evaluarea Națională Cluj

Rezultate Evaluarea Națională Constanța

Rezultate Evaluarea Națională Covasna

Rezultate Evaluarea Națională Dolj

Rezultate Evaluarea Națională Galați

Rezultate Evaluarea Națională Giurgiu

Rezultate Evaluarea Națională Gorj

Rezultate Evaluarea Națională Harghita

Rezultate Evaluarea Națională Hunedoara

Rezultate Evaluarea Națională Ialomița

Rezultate Evaluarea Națională Iași

Rezultate Evaluarea Națională Ilfov

Rezultate Evaluarea Națională Maramureș

Rezultate Evaluarea Națională Mehedinți

Rezultate Evaluarea Națională Mureș

Rezultate Evaluarea Națională Neamț

Rezultate Evaluarea Națională Olt

Rezultate Evaluarea Națională Prahova

Rezultate Evaluarea Națională Satu Mare

Rezultate Evaluarea Națională Sălaj

Rezultate Evaluarea Națională Sibiu

Rezultate Evaluarea Națională Suceava

Rezultate Evaluarea Națională Teleorman

Rezultate Evaluarea Națională Timiș

Rezultate Evaluarea Națională Tulcea

Rezultate Evaluarea Națională Vaslui

Rezultate Evaluarea Națională Vâlcea

Rezultate Evaluarea Națională Vrancea

Rezultate Evaluarea Națională 2017. Ce rezultate s-au obținut în 2016

La Evaluarea Națională 2016, 75% dintre candidați au obţinut medii peste 5. Un număr de 241 de candidaţi au obţinut media generală 10 (cei mai mulţi, în judeţul Iaşi – 23).

Rezultate Evaluarea Națională 2017. Ce rezultate s-au obținut la simulare

La simularea Evaluării Naționale 2017, 81.262 de elevi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, ceea ce reprezintă 51,47% dintre elevii prezenți, procent net superior celui înregistrat anul trecut (30,58%.)

Pe tranşe de medii, s-a înregistrat următoarea situaţie statistică: 21.890 de medii între 5 şi 5,99, 20.352 de medii între 6 şi 6,99, 17.452 de medii între 7 şi 7,99, 14.982 de medii între 8 şi 8,99, 6.572 de medii între 9 şi 9,99, respectiv 14 medii de 10. Procente semnificative (peste 60%) ale mediilor mai mari sau egale cu 5 s-au consemnat în județele Brăila (60,9%), Cluj (62,5%) și în Capitală (69,8%).

În ceea ce priveşte disciplinele de examen, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost de 65,8% la Limba şi literatura română (în creștere față de anul trecut – 60,54%), respectiv de 40% la Matematică (de asemenea, peste cel din 2016, când s-a situat la 32,60%). La proba de Limba şi literatura maternă, 75,2% din elevii prezenți au primit note peste 5 (procent în ușoară scădere comparativ cu anul anterior – 76,69%).

Close
Închide
  Close