MENIU CAUTĂ
11 Iul. 2018 14:43

Cuplu din Iași judecat pentru că și-au ucis fiul din greșeală. Totul a pornit de la manele

Distribuie

Un cuplu din Iași a ajuns în fața judecătorilor pentru că plăcerea de a asculta manele la maximum a determinat moartea unui dintre cei cinci copii. Tatăl a făcut o improvizație la aparatul radio pentru a asculta manele în curte, iar copilul lor s-a electrocutat în timp ce părinții plecaseră de acasă lăsând aparatul mergând.

Constantin Victor Dragomir (40 de ani) şi Tatiana Postolache (33 de ani) sunt judecați pentru ucidere din culpă după ce procurorii ieșeni au ajuns la concluzia că ei fi putut evita producerea tragediei

Potrivit rechizitoriului, cei doi concubini locuiau la momentul faptei într-o casă modestă, alături de alţi cinci copii. În iunie 2017, Dragomir achiziţionat de la un magazin din sat un aparat de radio, însă era nemulţumit de puterea sunetului aşa că, printr-o improvizaţie, a conectat o boxă audio la aparatul de radio. A conectat radioul la priză, alimentarea standard fiind cu baterii. Câteva zile mai târziu, pe 1 iulie 2017, bărbatul a scos boxa pe prispa din faţa casei şi, alături de fiul Mihăiţă, a început să lucreze la zidirea unui cuptor, în curte, arată ziaruldeiasi.ro.

Femeia s-a curentat, bărbatul n-a crezut-o

La orele amiezii, Tatiana Postolache a vrut să schimbe setările aparatului şi s-a curentat. Când i-a spus acest lucru concubinului său, bărbatul nu a crezut-o, spunându-i că nu există nicio legătură între firele de curent şi cele care asigurau legătura dintre boxe şi aparat. Câteva ore mai târziu, cei doi au plecat de acasă, pentru a se întâlni cu o rudă. „Deşi prezenta risc de electrocutare, cei doi inculpaţi nu au luat nicio măsură în legătură cu aparatul radio pe care l-au lăsat în funcţiune, iar pe cei cinci copii minori nesupravegheaţi în curte”, se arată în rechizitoriu. La scurt timp, concubinii au fost sunaţi de o vecină, care le-a spus că lui Mihăiţă i se făcuse rău.

Copilul se electrocutase după ce a atins părţile metalice, neizolate, ale cablului care conecta aparatul de radio de boxă. S-a încercat resuscitarea victimei în jur de o oră, însă medicii nu au mai putut să îi salveze viaţa. Experții au stabilit că minorul desculț a atins firul neizolat prin care circula faza de curent, iar sarcina s-a descărcat prin sol, provocându-i stop cardiac.

Părinții au recunoscut fapta și riscă până la cinci ani de închisoare.


Câte E-uri se găsesc în crenvurști. Lista celor mai dăunătoare produse din România


 

Citește mai multe despre Copii pe Libertatea.

Comentarii