De Valentina Postelnicu,

„Interpretarea a fost aşa cum şi-a dorit-o fiecare. Eu am spus, am vorbit despre Secţia specială, pentru că, după cum ştiţi, în spaţiul public au apărut anumite afirmaţii sau unele dintre ele au fost legate de Ministerul Justiţiei. Le-am spus că noi nu vom lua nicio hotărâre, nu vom da nicio ordonanţă de urgenţă în domeniul Justiţiei nici pentru desfiinţarea Secţiei speciale, nici pentru alt motiv”, a declarat Dăncilă .

Ea a continuat: „Categoric că mizele guvernării sunt legate şi de aceste lucruri”, întrebată dacă există şi alte „mize” ale rămânerii la guvernare a PSD legate de dosare penale şi numirea procurorilor.

„Dărâmarea Guvernului presupune, de fapt, şi numirea procurorilor, pentru că… ăsta este rolul”, a completat ea.

Întrebată dacă magistraţii sunt numiţi politic, premierul a replicat: „Ştiţi foarte bine, asta interpretaţi dumneavoastră, eu nu am spus niciodată că magistraţii sunt numiţi politic”.

„Chiar am subliniat faptul că magistraţii nu trebuie să mai fie numiţi politic şi, dacă vă amintiţi, chiar am propus pentru Ministerul Justiţiei o persoană din domeniul juridic fără să fie înregimentată politic. Am vrut să dau un semnal că politicul nu are voie să se implice în domeniul juridic, dar, după cum ştiţi, preşedintele României a fost cel care a respins această nominalizare”, a menţionat premierul.

Premierul Viorica Dăncilă și ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, au încercat să-și fidelizeze parlamentarii PSD în perspectiva moțiunii de cenzură promițându-le că vineri vor fi virați banii pentru plata facturilor din Programul Național de Dezvoltare Locală, potrivit unei înregistrări audio difuzate de Newsweek.


Citeşte şi:

Organizatorul maratonului din Piatra Craiului a fost condamnat, în trecut, după ce cinci sportivi au murit într-o avalanșă, la o competiție organizată de el

Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 1 iunie 2020. Balanțele au probleme în relația de cuplu, Racii au intuiția la cote maxime
HOROSCOP
Horoscop 1 iunie 2020. Balanțele au probleme în relația de cuplu, Racii au intuiția la cote maxime