Mergi direct la conținut »
De câte ori ar putea fi distrus Pământul de armele nucleare ale SUA. Dezvăluirile făcute de un fost politician american
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > De câte ori ar putea fi distrus Pământul de armele nucleare ale SUA. Dezvăluirile făcute de un fost politician american

De câte ori ar putea fi distrus Pământul de armele nucleare ale SUA. Dezvăluirile făcute de un fost politician american

Pământul ar putea fi distrus de 10 ori de armele nucleare ale americanilor, susține Ron Paul, directorul Institutului pentru Pace și Prosperitate și fost membru al Partidului Republican din SUA.

Fostul politician a declarat că nu crede că SUA se vor retrage din Tratatul Armelor Nucleare Intermediare (INF).

„Avem suficiente arme încât să distrugem planeta de 10 ori. Nu trebuie să ne îngrijorăm că n-avem suficiente arme”, a declarat Ron Paul, potrivit Russia Today.

În continuare, americanul a spus că SUA vor să producă mai multe arme din cauza Chinei: „Guvernul chinez face mai multe arme. Noi de ce să nu facem?”, a adăugat Ron Paul.

Președintele american Donald Trump a amenințat sâmbătă că dacă Rusia nu se supune prevederilor din cadrul INF, SUA se vor retrage din această înțelegere.

„Rusia a încălcat prevederile tratatului. Le-au încălcat de mulți ani și nu știu de ce președintele Obama n-a negociat sau nu a retras țara din tratat. Nu îi vom lăsa să încalce un acord nuclear și să producă arme pe care noi n-avem voie să le producem. Noi am respectat acordul, însă Rusia nu a făcut-o, așa că îi vom pune capăt. Statele Unite se vor retrage din acest tratat”, a declarat președintele Trump sâmbătă, la Elko, în Nevada, unde a participat la un miting.

Reportaj video într-un loc miraculos! Am fost în singurul oraș de pe Planetă care scoate campioni pe bandă rulantă. Și am găsit un antrenor român!
Recomandări

Reportaj video într-un loc miraculos! Am fost în singurul oraș de pe Planetă care scoate campioni pe bandă rulantă. Și am găsit un antrenor român!

Oficialii administrației americane consideră că Tratatul INF dezavantajează SUA, pentru că Beijingul, care nu este parte din acord, nu are nicio constrângere în a-și dezvolta în Pacific rachete nucleare cu rază intermediară de acțiune, în timp ce Washingtonul, prin acest tratat, nu este lăsat să dezvolte noi arme.

„Dacă Rusia o face, dacă China o face, dar noi respectăm tratatul, așa ceva e inacceptabil. Avem sume enorme de bani pentru armata noastră. Rusia n-a respectat înțelegerea, așa că vom pune capăt acestui tratat și vom produce arme. Nu vom mai face parte din tratat, cât timp există cineva care îl încalcă”, a mai spus președintele SUA.

Recomandarea de retragere a SUA din INF a fost făcută de John Bolton, consilierul preşedintelui Donald Trump pe probleme de securitate naţională.

Vladimir Putin a criticat în repetate ori iniţiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia, dar şi montarea unui sistem antibalistic în Coreea de Sud.


CITEȘTE ȘI: Dezvăluire spectaculoasă despre accidentarea Simonei Halep. „Are legătură cu partea mentală”. „Libertatea” a aflat care sunt suferințele liderului mondial


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close