MENIU CAUTĂ
21 Aug. 2018 18:30

De ce au fost bătuți turiștii israelieni de jandarmi pe 10 august. Explicațiile din Comisia de apărare

Distribuie

Deputații din Opoziție au dezvăluit de ce au fost bătuți turiștii israelieni de jandarmi pe 10 august, conform explicațiilor oferite de Jandarmerie. Marți, ministrul de Interne, Carmen Dan, a fost audiată în Comisia de apărare a Camerei Deputaților, în legătură cu intervenția Jandarmeriei din 10 august, din Piața Victoriei. 

„Taximetristul, șoferul, nu a oprit la semnalul elementelor avansate din dispozitiv și atunci a fost oprit, i s-au deschis ușile și au fost bătuți. Intervenția a fost astfel justificată din punctul de vedere al Jandarmeriei”, spune Victor Paul Dobre, deputat PNL.

Potrivit deputaților din Opoziție, incidentul a avut loc „la Banu Manta, colț cu Titulescu, la aproximativ un kilometru de Piața Victoriei”, potrivit Digi 24.

Pe rețelele de socializare a circulat, iemdiat după protestul din 10 august, imagini în care jandarmii au bătut patru turiști israelieni, aflați într-un taxi, precum și pe șoferul mașinii. Martorii susțin că forțele de ordine au oprit taxiul, au zguduit taxiul și i-au tras afară pe oamenii care se îndreptau spre un club. Acest lucru în ciuda faptului că turiștii au încercat să le explice jandarmilor că nu au legătură cu evenimentele din Piața Victoriei și le-au prezentat pașapoartele.

Incidentul a fost condamnat de Ambasada Israelului în România. Mai mult, turiștii agresați au declarat că vor să dea în judecată statul român, după acest episod. De celalată parte, cel care a coordonat dispozitivele de jandarmi, comandantul Laurențiu Cazan, susține că taxiurile au fost verificate pentru că mulți protestatari le foloseau pentru a pleca de la protest.

sursă foto: captură video Canal 12 Israel


CITEȘTE ȘI: 

VIDEO/ Reportaj despre Liviu Dragnea, la televiziunea de stat din Germania: „La el acasă, este preocupat să-şi umple buzunarele

Citește mai multe despre jandarmi și piata victoriei pe Libertatea.

Comentarii