Ioana, 26 de ani: Traversez o perioada dificila in viata mea, dar noaptea, de multe ori, ma simt fericita, implinita, datorita viselor pe care le am. Nu stiu daca este bine ceea ce visez, de aceea am sa va spun: de multe ori ma visez mireasa sau ca sunt insarcinata si traiesc la intensitate maxima tot ceea ce mi se intampla. M-am gandit ca toate visele de genul acesta sunt o consecinta a faptului ca imi doresc foarte mult o familie.


Tendinta normala si fireasca a omului este de a cauta fericirea, satisfactia si starea de bine. In situatii dificile, psihicul pune in miscare mecanisme de aparare, care sa protejeze eul sau foloseste visele pentru a aduce echilibru. Este posibil ca visele pe care le aveti sa fie compensatorii pentru dificultatile din realitate. Tinand cont de faptul ca inconstientul tinde catre satisfacerea nevoilor si eliberarea tensiunilor, el alege uneori visele ca modalitate de punere in aplicare a acestor doua lucruri. Insa cea mai importanta este implinirea in realitate.


Psihologul Mihaela Sindie iti interpreteaza visele.
Scrie-i la
[email protected]


Daca vreti sa aflati ce reprezinta visele pe care le aveti, trimiteti pe adresa de e-mail de mai sus cateva date: nume si prenume, varsta, ocupatie, descrierea visului, cand l-ati avut si in ce context al vietii, ce ati fi dorit sa schimbati in vis daca ar fi fost posibil, care este situatia de viata in acest moment fata de cea de atunci, de ce doriti sa explorati acest vis si ce ati vrea sa aflati despre el.

Urmărește-ne pe Google News