Mergi direct la conținut »
Declaraţie şoc a ministrului propus la Sănătate:
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Declaraţie şoc a ministrului propus la Sănătate: "În momentul de față, România aruncă la gunoi 150 de inimi și 300 de plămâni"

Declaraţie şoc a ministrului propus la Sănătate: „În momentul de față, România aruncă la gunoi 150 de inimi și 300 de plămâni”

Ministrul propus la Sănătate, chirurgul Victor Costache a vorbit, marţi, în audierile din Parlament, despre problemele cu care se confruntă sistemul de transplant, el arătând că nu există suficiente centre.

De Valentina Postelnicu,

„În momentul de față, România aruncă la gunoi 150 de inimi și 300 de plămâni. Trebuie să dăm mult mai multă atenție transplantului”, a spus Costache, despre situaţia transplanturilor din ţara noastră.

Victor Costache a fost întrebat de social democratul Corneliu Buicu despre modul în care vede reformarea sistemului.”Ce alegeți banii sau viața? Aveți o activitate de succes într-un spital privat. În opinia dumneavoastră, care principii trebuie să primeze al rentabilității sau al solidarității sociale?”, a întrebat Buicu, potrivit Digi24.ro.

„Nu sunt medic într-un spital privat oarecare. Este singurul centru cardio vascular din regiune. Ideea este să ajungem la un mod de funcționare european și să punem pacientul în centrul sistemului”, a fost răspunsul lui Costache. 

Victor Costache s-a referit și la organizarea concursului de rezidențiat și a susținut că este prima măsură importantă din mandatul său.

„Trebuie să fim conștienți că suntem o țară care în ultimi 10 ani a pierdut peste 30 000 de medici și este păcat să ne jucăm cu soarta lor. Vom debloca situația”, a spus ministrul propus la Sănătate.

Close
Închide
  Close