De Andrada Lăutaru, Cătălin Tolontan,

Un cititor Libertatea ne-a trimis desenul făcut de fiica sa în vârstă de șapte ani. Familia lor extinsă este separată, ca milioane de familii românești, cu frați, veri și bunici în toate zările.

Sabina este elevă în clasa I, la Școala Gimnazială nr. 1 din Suceava și a desenat un curcubeu după ce a văzut că verișoarele ei, care trăiesc în Roma, au făcut un desen cu un curcubeu pe care scria ”Tutto andra bene”. Este desenul care a răsărit, ca un semn de speranță, la ferestrele multor case din Peninsulă.

Desenul făcut de verișoarele Sabinei din Italia, care au inspirat-o

“Sabina m-a întrebat de ce verișoarele fac asta și i-am explicat ce se întâmplă în lume, că există un virus care ucide oamenii”, explică tatăl ei.

A doua zi după discuția cu tatăl său, Sabina a făcut acest desen și i-a spus tatălui ei: „Tati, totul va fi bine!”.

Desenul făcut de Sabina, reacția ei la mesajul verișoarelor aflate la mii de kilometri

Sabina este acasă de miercuri, iar mama ei, aflată în concediu de maternitate, are grijă de ea. 

La 1.900 de kilometri distanță, în Roma, verișoarele ei de 2, respectiv 3 ani sunt prinse în mijlocul unei țări care și-a închis granițele din cauza epidemiei de coronavirus.

“E foarte greu, trebuia să mergem și noi în concediu la mare, în Italia, cu rudele de acolo, dar trebuie să anulăm totul. Ei nu mai pot veni, noi nu mai putem merge, nu mai putem trimite pachete, nimic, e greu”, explică tatăl Sabinei.  Și atunci fetițele au găsit această formă de a-și uni speranțele în două limbi gemene.

Italia este cea mai afectată ţară europeană de pandemia de coronavirus, însă italienii izolaţi în case au găsit o soluţie pentru a trece mai uşor prin măsurile dure impuse: au ieşit la balcoane pentru a dansa şi cânta, iar mulți au afișat desene cu curcubee, alături de mesajul „Totul va fi bine”.

Citeşte şi:

Imagini virale. Italienii izolați în case cântă şi dansează în balcoane

LIVE UPDATE | Coronavirus în România: 312 de noi infectări în ultimele 24 de ore

Ne pregătim pentru mai rău: SRI calculează că e posibil să apară zone roșii în România și stă cu ochii pe stocurile medicale

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.