Mergi direct la conținut »
Despăgubire record pentru o femeie, victimă a discriminării de vârstă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Despăgubire record pentru o femeie, victimă a discriminării de vârstă

O femeie din Los Angeles a fost despăgubită cu o sumă record după ce instanța a stabilit că a fost victima discriminării de vârstă. Codie Rael, în vârstă de 58 de ani, femeia fusese obligată de șefii ei de la Sybron Dental Specialties şi KaVo Kerr Group să își dea demisia după ce au hărțuit-o în mod repetat.

Avocatul femeii, Carney Shegerian, a mai apărat un client care a primit 26,1 milioane de dolari în urma unei plângeri împotriva companiei Staples în 2014 pentru concediere abuzivă şi discriminarea pe motive de vârstă.

Codie Rael achiziţiona materiale pentru Sybron şi KaVo Kerr în mai multe locaţii din California, dar a fost forţată să demisioneze în octombrie 2014.

Ea a declarat că i s-a spus că este „depăşită” sau declaraţii precum „avem nevoie de angajaţi mai tineri aici” sau că a fost făcută „proastă” de către superiorul ei ierarhic şi de către şeful acestuia.

Dna Rael a demisionat din cauza stresului la locul de muncă şi a fost înlocuită de un bărbat în vârstă de 20 de ani, potrivit plângerii.

Juriul a constatat că, aşa cum a afirmat, Codie Rael a fost discriminată din cauza vârstei şi i s-a reziliat în mod abuziv contractul, fiind supusă la represalii de către angajatori.


Citește și: ANALIZĂ / Paradoxul românesc: Țară depopulată și săracă, dar cu creșteri economice record


 

Close
Închide
  Close