De Cătălin Tolontan,

“Doctorul Florin Filip, managerul interimar al Spitalului Județean Suceava, a declarat că în ultima săptămână au murit 20 de persoane infectate cu COVID-19”, scrie astăzi ziardesuceava. 

Numai că, pe lista oficială emisă de Grupul de Comunicare Strategică, condus de Raed Arafat, nu există în ultima săptămână decât 5 persoane din Spitalul Județean Suceava.

Neraportările au diverse explicații, potrivit autorităților. În cazul pastorului Candrianu, de pildă, conform DSP Suceava, ei nu fuseseră anunțați ieri de spital că omul a murit, deși fusese îngropat încă de acum trei zile.

Probleme legate de statistica COVID-19 există în toată lumea. Când se calculează rata de deces se precizează că este “rata relativă”, tocmai pentru că morții infectați sunt, în general, cunoscuți, dar  numărul îmbolnăvirilor este cunoscut doar prin cei testați.

Specificul României este acela că, până la focarul Suceava, când presa a descoperit neconcordanțele, nici o autoritate nu a recunoscut că lista raportată de stat are o inerție sau inexactități. 

Dacă numărul de decese precizat azi de Florin Filip, directorul Spitalului din Suceava este real, înseamnă că numai cu diferența de acolo România are spre 60 de morți, nu 44, cum s-a comunicat azi, luni 30 martie 2020, la prânz.

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite