Mergi direct la conținut »
DNA cere 15 ani de închisoare pentru Radu Mazăre, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri!
Ştiri Libertatea > Ştiri > DNA cere 15 ani de închisoare pentru Radu Mazăre, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri!

DNA cere 15 ani de închisoare pentru Radu Mazăre, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri!

Un procuror DNA a cerut, luni, judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pedeapsa maximă pentru fostul primar al Consanței Radu Mazăre, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. 

Procesul în care este judecat Mazăre a avut, luni, ultimul termen. Procurorul DNA a cerut o pedeapsă orientată spre maxim, limita superioară pentru infracţiunile comise de fostul primar fiind de 15 ani. Procurorul a mai explicat că, în cazul lui Radu Mazăre, faptele se prescriu în iulie 2023, scrie Agerpres.

Dosarul este judecat de un complet de trei judecători, iar judecătorul Ionuţ Matei a anunţat că va amâna pronunţarea sentinţei în acest dosar.

Dosarul se află în faza de apel, după ce Radu Mazăre a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, în iulie 2017, la 4 ani de închisoare cu suspendare.

În acelaşi dosar, Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte al CJ Constanţa, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, aceeaşi pedeapsă primind şi Dragoş Săvulescu, fost acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti.

Radu Mazăre a fugit în Madagascar în decembrie 2017.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2002 – iulie 2005, membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, au soluţionat în mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri, în scopul obţinerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat în dobândirea de către ei sau de către persoane din anturajul lor a proprietăţii asupra unor mari suprafeţe de teren la care nu aveau dreptul.

 


Citește și:

Mort pentru 450 de euro! Povestea adevărată a lui Tudor Simionov, bodyguardul român înjunghiat de Revelion la Londra

Close
Închide
  Close