Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOTO/ Poliția a deschis anchetă, după ce două avioane s-au ciocnit în zbor în județul Suceava! Un pilot a murit, altul este în stare gravă

FOTO/ Poliția a deschis anchetă, după ce două avioane s-au ciocnit în zbor în județul Suceava! Un pilot a murit, altul este în stare gravă

Două avioane s-au ciocnit în zbor în județul Suceava. Unul dintre piloți a murit, iar celălalt se află în stare foarte gravă, fiind transportat la Iași. Accidentul aviatic s-a produs în timpul antrenamentului pentru show-ul aviatic de la Suceava. Avioanele aparțin firmei timișorene Skybolt of Romania și efectuau un exercițiu de antrenament pentru mitingul aviatic Suceava Air Show. Aeronavele s-au ciocnit în aer.


Vezi și Primele imagini de la locul accidentului aviatic din Frătăuții Vechi, Suceava

Cine sunt cei doi piloți implicați în accidentul aviatic de la Suceava. Aveau mii de ore de zbor la manșă

VIDEO/ Ce acrobații făceau Cornel Marinescu și Sorin Bochiș, piloții implicați în accidentul aviatic din Suceava

Pilotul care a supraviețuit accidentului aviatic de la Frătăuți a făcut carieră în America. Sorin Bochiș prindea traficanții de marijuana din aer


UPDATE ora 19:42. În cazul pilotului Sorin Bochiș, medicii efectuează investigaţii medicale complexe şi sunt rezervaţi în ceea ce priveşte starea de sănătate a pilotului rănit în accidentul aviatic care a avut loc sâmbătă, pe timpul unor zboruri de antrenament efectuate deasupra localităţii Frătăuţii Vechi din judeţul Suceava.

UPDATE ora 19:30. Poliţia a deschis o anchetă pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, cercetările urmând să fie continuate de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Autorităţile aeronautice vor efectua expertize.

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni
Recomandări

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni

UPDATE ora 17:57. Știrile TVR au publicat imagini cu momentul în care cele două avioane se ciocnesc în zbor și se prăbușesc. În imaginile filmate se vede cum unul din avioane cade brusc peste al doilea, înainte de a se prăbuși.

UPDATE ora 15:10. Potrivit Observator TV, Sorin Bochiș, pilotul care a supraviețuit, are traumatism craniocerebral deschis, contuzie toraco- abdominală, fractură gambă, fiind intubat ventilat mecanic.

UPDATE ora 12:50. Potrivit medicului Diana Cimpoeșu, medic-sef al Unitatii de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean Sfantul Spiridon din Iași, pilotul supraviețuitor va fi adus la spitalul din Iași dacă medicii de pe elicopterul SMURD care intervin în aceste momente îl vor putea stabiliza. Nu se știe în acest moment dacă pacientul a fost găsit în stop cardiac sau comă profundă, după traumele suferite. O altă variantă este ca pilotul din Timișoara să fie transportat cu elicopterul la București.

Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!
Recomandări

Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!

UPDATE. Mitingul aviatic a fost anulat. Dupa accidentul aviatic de la Frătăuții Vechi în care s-au ciocnit în zbor două avioane care trebuiau să participe la miting  s-a luat decizia anulării show-ului aviatic Suceava Air Show 2018. Cele două mici aeronave Skybolt aparțineau formației ASALT din Timișoara.

Accidentul aviatic a avut loc la Frătăuții Vechi, județul Suceava, pe timpul unor zboruri de antrenament. Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit in zbor, iar ulterior s-au prăbușit în afara pistei.

Unul dintre piloți, Cornel Marinescu, de 60 de ani, din București, a fost găsit inconștient și nu s-a mai putut face nimic pentru el, medicii declarând decesul. Cel de-al doilea pilot este Sorin Mihail Bochiș, de 53 de ani, din Timișoara, și era conștient în momentul în care au ajuns echipajele de descarcerare. A fost preluat de un echipaj SMURD și transportat în stare gravă la spital, relateaza monitorulsv.ro.

„Informații despre modul în care s-a produs accidentul nu le am. S-a intervenit urgent, din păcate avem un pilot decedat si celălalt pilot va fi transportat cu elicopterul la Iași. Starea este gravă, leziunile exacte vor fi investigate la Iași. Sunt avioane ultra-ușoare”, a declarat Arafat.

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

Este al treilea accident aviatic major din ultimele săptămâni, în România. Pe 7 iulie, un avion MiG21 Lancer s-a prăbușit la Baza Borcea, pilotul murind carbonizat. Pe 16 iulie, un alt avion, IAR Șoim, s-a prăbușit în localitatea Nicolae Bălcescu din Bacău. Piloții au reușit să se catapulteze și au scăpat cu viață.

Foto: ISU Suceava


CITEȘTE ȘI:

În instituția care trebuia să prevină pesta porcină ”se păzeau șpăgile luate din teritoriu cu pușca de vânătoare!”. Cine-i președintele Geronimo Brănescu

Close
Închide
  Close