MENIU CAUTĂ
17 Mai. 2018 18:09 , de Sorina Ionaşc

Dragnea, amenințări dure la Iohannis. ”Este o tentativă de lovitură de stat, o acțiune violentă, neconstituțională”. Ce spune despre suspendarea președintelui

Distribuie

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat atacuri extrem de dure la adresa președintelui Klaus Iohannis, după ce Ludovic Orban a depus o plângere pe numele premierului Viorica Dăncilă. Liderul PSD spune că Ludovic Orban nu este altceva decât ”o unealtă jalnică”, adevăratul creier al demersului fiind chiar șeful statului. ”Este o tentativă de lovitură de stat a lui Klaus Werner Iohannis, o acțiune violentă, nedemocratică și neconstituțională”. Dacă în alte rânduri, Liviu Dragnea a spus clar că PSD nu ia în calcul suspendarea președintelui, de data aceasta a făcut o nuanță: ”nu vorbim acum despre suspendare”.

'Este o plângere penală a lui Klaus Werner Iohannis. Orban e o unealtă jalnică, nu mintea lui a gândit asta. Operaționalizarea amenințării a lui Iohannis la adresa doamnei Dăncilă. Am avut dreptate, nu faci ce ți se spune, te trimitem la poliția politică. Este un demers care înseamnă o tentativă de lovitură de stat, preluarea puterii în mod ilegitim.  E aceeași tentativă ca în 2015. Nu vom ceda, este de fapt o acțiune violentă, nedemocratică, neconstituțională de a bloca un guvern care aduce bunăstare și de a ainstala un Guvern care taie salariile românilor. Premierul are susținerea noastră deplină, nu a făcut nimic din ce scrie în acea plângere. Constat cu amărăciune și cu dispreț că președintele Iohannis nu poate cu nicio instituție dacă nu este aservită', a declarat Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea nu a evocat varianta suspendării președintelui, dar nici nu a exclus-o. În alte situații, liderul PSD a spus ferm că nu e luată în calcul această variantă. Acum însă, afirmația este nuanțată. 'Nu vorbim acum despre suspendare', a precizat Liviu Dragnea. Mai mult, el a precizat că s-a consultat deja cu juriștii din partid.

Ludovic Orban a sesizat Parchetul General, în cazul Ambasadei din Israel; Dăncilă și Dragnea, vizați pentru înaltă trădare și divulgarea de informații secrete, au precizat surse liberale pentru Libertatea. Potrivit surselor citate, sesizarea a fost înregistrată la Parchetul General de către liderul PNL, după scandalul privind Memorandumul semnat de Executiv, cu privire la mutarea Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Parchetul General și-a declinat competența și a trimis sesizarea la DIICOT.


Citește și: Cine e Valentin Pop, directorul Laboratorului Antidoping de la București, cel care a manipulat probe ale sportivilor pentru a le acoperi. În 2012, primise Ordinul Meritul Sportiv Clasa a III-a. Cum au venit 'trupele SWAT' peste el


 

Loading...
Comentarii