De Valentina Postelnicu,

„Aveam o şedinţă cu unul din consiliile ministerului, pentru lucrurile pe care trebuia să le facem, curente, în minister şi am aflat de la televizor”, a spus Andronescu.

Ministrul demis a precizat că, în opinia sa, a fost înţeleasă greşit, în momentul în care a spus că ea a învăţat, de acasă, să nu se urce cu necunoscuţi în maşină.

Intenţia mea a fost cu totul alta, şi anume de a pune în prim-plan nevoia de a-i învăţa pe copii să se apere şi ei. În şcoli să îi învăţăm acest lucru, pentru că au nevoie de protecţie, şi noi, profesorii, suintem obligaţi să îi învăţăm şi acest lucru

Ecaterina Andronescu

Ea a precizat că s-a înţeles greşit că ar fi dat vina pe Alexandra, pentru că a urcat în maşina lui Gheorghe Dincă.

„Nici poveste, dacă eu am învăţat de la părinţii mei, acum noi avem obigaţia să îi învăţăm în şcoală. Avem şi în şcoală această obligaţie, asta era ideea”, a spus Andronescu.

Întrebată dacă sunt presiuni, în Guvern, în acest moment, Andronescu a spus că nu crede acest lucru.

„Mă rog, într-un fel, eu îl aşteptam”, a comentat fostul ministru.

Întrebată dacă au existat tensiuni între premier şi ea, Andronescu a răspuns: „Nu vreau să comentez mai mult, îmi ajunge cât am comentat!”.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat vineri că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu, în urma declarațiilor controversate făcute de ministrul Educației în cazul crimelor din Caracal. Propunerea pentru interimat este Daniel Breaz, ministrul Culturii.

Ministrul Educaţiei a afirmat, joi, că Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei” fetele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străinii în maşină şi că atunci când purtau cheia la gât, copiii erau învăţaţi în cadrul familiei şi al şcolii să fie mult mai responsabili.

Foto: Vlad Chirea

Citeşte şi:

Cazul Caracal. Inspecția Judiciară verifică posibile nereguli la modul în care a instrumentat DIICOT Craiova dosarul disparițiilor

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D
GSP.RO

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult