Mergi direct la conținut »
Știrea despre demiterea Ecaterinei Andronescu, printre cele mai citite pe BBC
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Declarație controversată a ministrului Educației, despre cazul Caracal: „Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Luni, 05 august 2019, 17:07

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a afirmat joi seară, la Antena 3, că ea a „învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină”, referindu-se la cazul Alexandrei, fata de 15 ani răpită şi sechestrată după ce a plecat spre Caracal cu o maşină „la ocazie”.

Ad placeholder

Ministrul Educaţiei a afirmat că Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei” fetele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străinii în maşină şi că atunci când purtau cheia la gât, copiii erau învăţaţi în cadrul familiei şi al şcolii să fie mult mai responsabili.

„Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la Antena 3

Ecaterina Andronescu a spus că s-a interesat la Inspectoratul Scolar Judetean Olt și a aflat că Alexandra avea abonament pe transportul local.

De aceea, spune ea, fata nu trebuia să se urcea într-o mașină „la ocazie”. Însă, aceasta a omis să spună că microbuzele din zonele periferice către Caracal sunt rare în perioada vacanței.

De altfel, la sfârșitul săptămânii trecute, Federația Elevilor din România a solicitat Guvernului să ia măsuri de urgență pentru remedierea situației transportului pentru elevi, având în vedere cazul crimelor din Caracal, scrie hotnews.ro.

Elevii din mediul rural se plâng că sunt nevoiți să călătorească la ocazie deoarece transportatorii nu practică toate traseele

Asta a spus și deputata PNL Adriana Săftoiu, care se afla și ea în studio, fiind contrariată de declarațiile controversate ale ministrului, scrie Adevărul.

„Dacă nu ar fi existat doar două curse, la ora 7.00, respectiv, la ora 17.00, Alexandra nu ar fi fost nevoită să ia o ocazie ca să ajungă la timp în oraş. Alexandra nu a greşit că a luat o ocazie”.

Adriana Săftoiu, pentru Adevărul:

Săftoiu a mai afirmat că nu ştie la ce vreme din perioada comunistă s-a referit doamna Andronescu, însă pe vremea sa, adică prin anii ’87- ’89, și ea obişnuia să meargă cu autostopul. „Să nu idealizăm perioada comunistă”, a declarat ea.

Ad placeholder

În aceeași emisiune, Ecaterina Andronescu a mai spus că vrea să introducă în toate școlile, chiar de la începutul acestui an școlar, un sistem de protecție a copiilor, care să îi învețe să se protejeze singuri.

Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
PARTENERI - GSP.RO
Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
Horoscop 8 august 2020. Capricornii trebuie să se ocupe de familie, să facă ceea ce le face plăcere
HOROSCOP
Horoscop 8 august 2020. Capricornii trebuie să se ocupe de familie, să facă ceea ce le face plăcere
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close