Ministrul Educaţiei a afirmat că Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei” fetele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străinii în maşină şi că atunci când purtau cheia la gât, copiii erau învăţaţi în cadrul familiei şi al şcolii să fie mult mai responsabili.

„Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la Antena 3

Ecaterina Andronescu a spus că s-a interesat la Inspectoratul Scolar Judetean Olt și a aflat că Alexandra avea abonament pe transportul local.

De aceea, spune ea, fata nu trebuia să se urcea într-o mașină „la ocazie”. Însă, aceasta a omis să spună că microbuzele din zonele periferice către Caracal sunt rare în perioada vacanței.

De altfel, la sfârșitul săptămânii trecute, Federația Elevilor din România a solicitat Guvernului să ia măsuri de urgență pentru remedierea situației transportului pentru elevi, având în vedere cazul crimelor din Caracal, scrie hotnews.ro.

Elevii din mediul rural se plâng că sunt nevoiți să călătorească la ocazie deoarece transportatorii nu practică toate traseele

Asta a spus și deputata PNL Adriana Săftoiu, care se afla și ea în studio, fiind contrariată de declarațiile controversate ale ministrului, scrie Adevărul.

„Dacă nu ar fi existat doar două curse, la ora 7.00, respectiv, la ora 17.00, Alexandra nu ar fi fost nevoită să ia o ocazie ca să ajungă la timp în oraş. Alexandra nu a greşit că a luat o ocazie”.

Adriana Săftoiu, pentru Adevărul:

Săftoiu a mai afirmat că nu ştie la ce vreme din perioada comunistă s-a referit doamna Andronescu, însă pe vremea sa, adică prin anii ’87- ’89, și ea obişnuia să meargă cu autostopul. „Să nu idealizăm perioada comunistă”, a declarat ea.

În aceeași emisiune, Ecaterina Andronescu a mai spus că vrea să introducă în toate școlile, chiar de la începutul acestui an școlar, un sistem de protecție a copiilor, care să îi învețe să se protejeze singuri.

Citeşte şi:

Serena Williams - Maria Sharapova, meciul șoc de la US Open. „Nu voi mai pierde vreodată în fața acelei ticăloase!”
GSP.RO

Serena Williams - Maria Sharapova, meciul șoc de la US Open. „Nu voi mai pierde vreodată în fața acelei ticăloase!”