MENIU CAUTĂ
, de Elvira Gheorghiță

Elevii din Școala 124, distrusă de incendiu, vor fi mutați la Grădinița 35, la Școala 125 și la Școala 143

Distribuie

Elevii din Școala 124,  care a ars în incendiul din noaptea de duminică spre luni,  vor învăța de marți în alte unități. Astfel, copiii din clasa pregătitoare vor învăța în Grădinița 35, elevii din clasele I-IV vor merge la Școala 125, iar cei din clasele V-VIII vor învăța la Școala 143, a declarat, pentru Libertatea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marian Banu.

Școala 124 a fost construită în anii 1950, iar unitatea era acum în curs de autorizare ISU, a mai spus Banu.

În școala mistuită de flăcări în proporție de două treimi, învățau 750 de elevi. În școală sunt trei clase de a VIII-a, dar examenele de la Evaluarea Națională nu vor fi afectate.

Marian Banu a mai spus că incendiul nu a distrus documentele școlare. ”Nu au fost distruse documentele școlare, nu au fost arse cataloagele și nici acte importante pentru elevi și școală”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISMB, profesor Marian Banu.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, în incendiul de la Școala 124  nu a fost rănită nicio persoană, dar pagubele sunt însemnate. Elevii nu sunt luni la școală pentru că a doua zi de Rusalii este zi liberă.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 03.00 și, timp de câteva ore, pompierii s-au luptat cu flăcările. Acoperișul clădirii a fost distrus parțial în urma incendiului, iar aproximativ 500 de metri pătrați au ars.

Citește mai multe despre Școala 124 și scoli pe Libertatea.

Comentarii