Mergi direct la conținut »
Europarlamentarii străini au felicitat-o pe Kovesi pentru rezultatul obținut. González Pons: „Un candidat curajos și competent”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Europarlamentarii străini au felicitat-o pe Kovesi pentru rezultatul obținut. González Pons: „Un candidat curajos și competent”

Europarlamentarii străini au felicitat-o pe Kovesi pentru rezultatul obținut. González Pons: „Un candidat curajos și competent”

Mai mulți europarlamentari străini și români au felicitat-o pe Laura Codruța Kovesi după votul obținut în Comisia LIBE și i-au urat succes în continuare.

Europarlamentarul spaniol Esteban González Pons a publicat pe contul său de Twitter trei mesaje în care vorbește despre votul obținut de Kovesi în Comisia LIBE. ”Laura Kovesi a fost aleasă de comisiile LIBE și CONT ca șef al Parchetului European. Un candidat curajos și competent care nu se teme să lupte cu corupția și infracționalitatea”, a scris Pons în spaniolă, franceză și engleză.

Roberta Metsola, europarlamentar din Malta, a scris și ea pe Twitter un mesaj de felicitare a adresa procurorului român. ”Foarte meritat. Competența, curajul și demnitatea ei sunt un exemplu”, a scris Metsona alături de mesajul Comisiei LIBE în care se anunța numărul de voturi obținut de cei trei candidați la funcția de procuror-șef al Parchetului European.

Un mesaj a venit și din partea unuia dintre membri comisie care nu au participat la ședință. Ana Gomez a scris pe Twitter că: ”Îmi pare rău că nu am putut vota pentru că sunt în misiune la Washington DC. Dar am aflat rezultatul votului din LIBE. În ciuda lobby-ului agresiv al guvernului României, Kovesi a câștigat”

Și eurparlamentarii români au scris pe rețelele de socializare imediat după anunțarea votului.

Laura Codruța Kovesi a ieșit prima la vot! A reușit să obțină și votul comisiei LIBE. Am votat pentru dna Kovesi 26 de europarlamentari . Dna Kovesi este propunerea noastră să fie Procuror European. Au fost 22 de voturi pentru dl Bohnert și 1 vot pentru dl Ritter”, a fost mesajul publicat de Monica Macovei.

Reportaj video într-un loc miraculos! Am fost în singurul oraș de pe Planetă care scoate campioni pe bandă rulantă. Și am găsit un antrenor român!
Recomandări

Reportaj video într-un loc miraculos! Am fost în singurul oraș de pe Planetă care scoate campioni pe bandă rulantă. Și am găsit un antrenor român!

Kovesi a câștigat și votul din LIBE: 26 la 22.

O victorie mare pentru UE!

O victorie mare pentru statul de drept!

UPDATE Numele LCK va fi trimis, după validarea de către șefii grupurilor politice, la membrii Consiliului. Aceștia vor decide cu majoritate dacă o susțin sau nu. Ceilalți doi candidați au fost eliminați din cursă”, a fost mesajul lui Cristian Preda.

I-AM ÎNVINS!

Rezultatul votului de acum din LIBE:

Laura-Codruța Kovesi (România): 26 voturi

Jean-Francois Bohnert (Franța): 22 voturi

Andres Ritter (Germania): 1 voturi

Este o mare victorie a României, la care și noi, europarlamentarii din Partidul Național Liberal am contribuit decisiv cu voturile noastre în Parlamentul European.

Somăm Guvernul României să înceteze orice sabotare a candidatului român pentru poziția de Procuror Șef European”, a scris pe Facebook europarlamentarul Siegfied Mureșan.

Campania electorală a demarat cu un val de postări fake-news. Lideri PSD promovează mesaje false
Recomandări

Campania electorală a demarat cu un val de postări fake-news. Lideri PSD promovează mesaje false

Membrii Comisiei LIBE (libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne) din cadrul Parlamentului European au votat, miercuri, candidații pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European. Laura Codruța Kovesi a obținut cel mai mare număr de voturi, 26, în timp ce principalul său contracandidat, francezul Jean-Francois Bohnert, doar 22 de voturi. Cel de-al treilea candidat, germanul, Andres Rittera, a obținut un singur vot.

Potrivit procedurilor din Parlamentul European, în continuare, președintele Comisiei LIBE urmează să trimită către Consiliul COREPER rezultatul votului de miercuri și apoi se va trece la negocieri pentru a se stabili viitorul procuror-șef al Parchetului European. Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe locul doi, la egalitate cu candidatul Germaniei, în cadrul votului în COREPER, care reunește ambasadorii statelor Uniunii Europene la Bruxelles.


Citește și: Mărturii despre șpăgile pentru cezariene! Sorina Pintea spune că nici moartea copiilor de la Giulești nu i-a făcut pe medici să renunțe la banii negri!


 

Close
Închide
  Close